Pomoć stradalima na našičkom području u jučerašnjim poplavama

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva na našičkom području je pala velika količina oborina koja je uzrokovala poplave u brojnim mjestima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEVatrogasci aktivni na terenu

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izvijestio je kako se voda polako povlači, svi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava rade aktivno na terenu.

„Nakon jučerašnjih obilnih oborina voda se povlači. Imali smo sreću da noćas oborina nije bilo. Vatrogasci su na terenu, ispumpavaju vodu iz podruma te doniraju zajedno s Crvenim križem isušivače za vlagu. Kada smo potrošili svoje kapacitete dobili smo pomoć od 15 isušivača iz Požege te 20 iz Osijeka. Sve naknadno što bude potrebno, bit će osigurano iz državnih rezervi.” – izjavio je Krešimir Kašuba.

Pomoć oštećenima u poplavama

Gradonačelnik je istaknuo kako su vidljive materijalne štete na obiteljskim kućama uzrokovane poplavom, no kako je Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području grada Našica utvrdilo kako na temelju Zakonu o ublažavanju i otklanjanju posljedica od prirodnih nepogoda nema mogućnosti proglašenja elementarne nepogode te će se pomoć oštećenima vršiti iz gradskog proračuna.

„Sazvao sam Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području grada Našica te smo prema Zakonu o ublažavanju i otklanjanju posljedica od prirodnih nepogoda ustvrdili kako u ovom trenutku nemamo mogućnost proglasiti elementarnu nepogodu. Na osnovu toga morat ćemo se osloniti na naš proračun te vidjeti kakve su mogućnosti, one su takve da ćemo moći pomoći samo direktno ugroženima, a to su osobe kojima su oštećeni stambeni objekti u kojima se živi i boravi.” – izjavio je Krešimir Kašuba.

Potrebno podnijeti zahtjev radi pomoći od poplava

Gradonačelnik je naglasio da svi oštećeni podnesu zahtjev u Gradsku upravu do kraja tjedna, a tada će gradske službe izaći na teren i procijeniti štetu te će se u odnosu na gradski proračun pomoći oštećenima. Također je zamolio da se zbog veličine gradskog proračuna ne javljaju ljudi kojima su poplavljeni podrumi i pomoćne prostorije nego samo sugrađani s oštećenim stambenim objektima.

Pročitajte još

Učitavanje...