Policija uhvatila kradljivce iz Našica i Zoljana

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su dva 19-godišnjaka iz Našica i Zoljana, počinili kazneno djelo „Krađa“. U četvrtak, 27. veljače, od 7,30 do 15,30 sati, na parkirališnom prostoru u Osijeku, Gornjodravska obala, počinitelji su ukrali ukrasne ratkape s osobnog automobila vlasništvo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Požar u tvornici

Jučer, 18. ožujka, u vremenu od 9 do 9,35 sati u Ulici Nikole Tesle, u Črnkovcima došlo je do zapaljenja prašine ventilacijskog sustava. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac i Dobrovoljno vatrogasno društvo Črnkovci. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Očevidom i prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog uzroka.  Ovom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta nastala tvrtki iznosi više od dvjesto tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Jučer, 18. ožujka, oko 09,20 sati, u blizini mjesta Švajcarnice, 38-godišnjak prilikom radova u voćnjaku pronašao je ručnu borbu M-52. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska bombu je uništio.

Istoga dana, 18. ožujka, oko 13 sati, u polju u blizini Podgorača, 59-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja suhe trave i raslinja pronašao odbačenu ručnu bombu M-50. Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.

U večernjim satima, 18. ožujka, u obiteljskoj kući u Ladimirevcima, 25-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja kuće koju je nedavno kupio, pronašao jedan metak CALL.30 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska metak je izuzeo.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđene. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira i Našica dogodile su se po jedna prometna nesreća te dvije na području Belišća.

Jučer, 18. ožujka, u 23,45 sati na državnoj cesti broj 2, između Veliškovaca i Kitišanaca, dogodila se prometna nesreća, gdje je došlo do slijetanja vozila s kolnika. Počinitelj, 24-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca, koji je upravljao osobnim automobilom zadobio je lake tjelesne ozljede. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,52 grama po kilogramu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još