Policija uhitila kradljivca

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio 6 kaznenih djela Krađa. U vremenu od 18. srpnja do 21. kolovoza, u Osijeku, 22-godišnjak je u više navrata iz više trgovačkih radnji ukrao parfeme i alkoholna pića. Pravnim osobama počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 10000 kuna. Osumnjičenik je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Sprječavanje dokazivanja

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Sprječavanje dokazivanja. Naime, 59-godišnjak je tijekom ožujka i travnja ove godine, nudio novac 72-godišnjem hrvatskom državljaninu da kao svjedok u sudskom postupku lažno iskazuje. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Pronađen kradljivac bicikala

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio 3 kaznena djela Krađa. Tijekom travnja i kolovoza ove godine, 36-godišnjak je u Osijeku, iz stambenih zgrada i na ulici, ukrao 3 bicikla, vlasništvo 33-godišnje i 34-godišnje hrvatske državljanke te 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta oko 11000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Građanin pronašao bombu

Jučer, 26. kolovoza, u Osijeku, u blizini bajera, 39-godišnji hrvatski državljanin je pronašao ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo ručnu bombu.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je 1 prometna nesreća. Prometna nesreća dogodila se u Osijeka te je za posljedicu imala materijalnu štetu. Jučer, 26. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 4 vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola (2 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla).

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 15,15 sati, u Đurđenovcu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Pribiševaca. Vozaču bicikla je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,73 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Pročitajte još