Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela

Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela

Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Početkom lipnja mladić je ušao u otključanu obiteljsku kuću u Malinovcu te je iz ormara izbacio stvari. Potom se udaljio ne otuđivši ništa.

Sumnja se i da je maloljetnik počinio nekoliko kaznenih djela krađa. Mladić je tijekom listopada na području Osijeka ukrao tri bicikla, ukupne vrijednosti više tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Ukrao novac

U noći s 4. na 5. listopada nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Ljudevita Gaja u Đakovu. Počinitelj je ukrao nekoliko tisuća kuna. Potom je iz aparata za klađenje ukrao više stotina kuna. Također je provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Franje Račkog i ukrao više stotina kuna, nakon čega je iz aparata za klađenje ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U prijepodnevnim satima 5. listopada 34-godišnjak je ispred stambene zgrade u Valpovu ukrao bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Pronašao ručne bacače raketa

U poslijepodnevnim satima 7. listopada građanin je uz cestu kod mjesta Karanac pronašao dva ručna bacača raketa M-80, tzv. „Zolje“. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bacače na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom produženog vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je petnaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene. Dvanaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Devet se dogodilo na području Osijeka, po dvije na područjima Našica i Belišća, a po jedna na područjima Baranje i Donjeg Miholjca.

Pročitajte još