Policija moli pomoć građana očevidaca

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u ponedjeljak, 27. svibnja oko 11 sati na malom kružnom toku prometa u naselju Sjenjak u Osijeku, u blizini ugostiteljskog objekta „Tango“, vozač bicikla pao je na kolnik. U cilju rasvjetljavanja događaja, molimo svjedoke očevice događaja i osobe koje mogu dati obavijesti o događaju, da se jave osobno u Postaju prometne policije Osijek ili na brojeve telefona 031/237-112 i 237-114.

Ukrali satove, bicikle, novac i razne predmete

U večernjim satima 31. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Bosutskom naselju u Osijeku. Počinitelj je ukrao više komada satova i maketu plinskog pištolja. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

U noći s 1. na 2. lipnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije prodavaonice u Monspergerovoj ulici u Osijeku i ukrao video opremu i više stotina kuna. Potom je u dvorištu ukrao obuću i dva bicikla. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj u noći s 1. na 2. lipnja provalio i u prodavaonicu u Lugu. Iz prostorija prodavaonice počinitelj je ukrao više stotina kuna i neutvrđenu količinu cigareta. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Održavajte dimovodne putove

Oko 13 sati 31. svibnja došlo je do samozapaljenja dimnjaka kotlovnice u dvorištu obiteljske kuće u Glavnoj ulici u Kotlini. Požar se proširio na drvenu dasku na dimnjaku i na krovište kotlovnice. Izgorjelo je oko šest kvadratnih metara krovišta. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Belog Manastira. Nitko nije ozlijeđen prilikom izbijanja požara. Vlasnici je nastala materijalna šteta od oko deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

Obzirom da smo u posljednje vrijeme u nekoliko navrata evidentirali zapaljenje dimnjaka, građanima skrećemo pažnju da provjere dimovodne putove sustava za grijanje.

 

Policija uhvatila još jednog provalnika

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela teška krađa. Tijekom ožujka 40-godišnjak je provalio u prostorije provadavaonice u Ulici bana Josipa Jelačića u Đakovu i ukrao nekoliko stotina kuna. Potom je pokušao provaliti u dvije susjedne prodavaonice te se udaljio ne otuđivši ništa.

Tijekom svibnja 40-godišnjak je provalio u prostorije frizerskog salona u Belišću. Ukrao je nekoliko stotina kuna.

Također je u svibnju provalio u prostorije ugostiteljskog objekta u Ulici Republike u Petrijevcima. Ukrao je nekoliko stotina kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podneseno je posebno izvješće.

 

Pazite gdje ostavljate mobitel

U večernjim satima 30. svibnja nepoznati je počinitelj u vrijeme održavanja manifestacije na prostoru „Bajera“ u osječkom naselju Jug II, iskoristio nepažnju 27-godišnjaka. Sa stola mu je ukrao mu mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće pet je osoba lakše ozlijeđeno. Preostalih četrnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Dvanaest se dogodilo na području Osijeka, tri na području Našica, a jedna na području Đakova.

Pročitajte još