Podsjećamo građane na akciju

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa.

 

UKRAO BICIKL

U noći s 21. na 22. rujna, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. Vlasniku 53- godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

UKRAO DVA PLINSKA TOPA

U noći s 24. na 25. kolovoza, u mjestu Torjancima, nepoznati je počinitelj na poljoprivrednoj površini ukrao dva plinska topa za rastjerivanje ptica i divljači. Vlasnici 48-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

 

NESREĆA NA RADU

Jučer, 22. rujna, oko 8,50 sati, u Tvrđavici, 27-godišnji hrvatski državljanin djelatnik tvrtke tijekom košnje travnate površine izgubio je nadzor nad traktorom i prevrnuo se na nizbrdici. Ozlijeđeni radnik hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede.

 

PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNOG SREDSTVA

Jučer, 22. rujna, oko 8,10 sati, u blizini mjesta Sveti Đurađ djelatnici tvrtke prilikom radova na nasipu pronašli su topovski projektil call. 115 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska topovski projektil je uništio.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško tjelesno ozlijeđena, dok su u ostale četiri prometne nesreće četiri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri prometne nesreće dogodile su se na području Belišća, po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Donjeg Miholjca te po jedna na području Belog Manastira i Đakova.

 

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

Jučer, 23. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 1,30 sati, u Osijeku, u Ulici Matije Gupca, kada je u prometu zaustavljen 51-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 19,55 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 58-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još