Podmetnuo požar u kući – Nastala je materijalna šteta od 70 tisuća kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći, 5 rujna, u Mrzovićima, 22-godišnji hrvatski državljanin ušao je u kuću dok nije bilo ukućana te namjerno izazvao požar paljenjem namještaja u jednoj od prostorija kuće. U požaru su opožarene tri prostorije, gdje su namještaj i stvari u potpunosti izgorjeli. Nastala materijalna šteta cijeni se na iznos od 70 tisuća kuna.

Jučer, 6. rujna, 22-godišnjak je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrao mobitel i osobne dokumente

Jučer, 7 rujna, u večernjim satima, na bazenu u Bizovcu, nepoznati počinitelj ukrao je torbu s mobitelom i osobnim dokumentima vlasništvo 18-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 5000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Policija pronašla kradljivca bicikala

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela krađa. Tijekom mjeseca svibnja i kolovoza ove godine, u Osijeku, 36-godišnjak je iz prostorija stambenih zgrada ukrao tri bicikla vlasništvo 25-godišnjeg i 41-godišnjeg hrvatskog državljanina te 44-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih 5 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Po dvije prometna nesreća dogodile su se na području Osijeka i Đakova te po jedna prometna nesreća na području Belišća i Našica.

Jučer, 6. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 19,20 sati, u Brođancima, kada je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Habjanovaca te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,40 sati na županijskoj cesti broj 4073 između Đurđenovca i Beljevine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozača osobnog automobila 48-godišnjeg hrvatski državljanin iz Feričanaca je zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,06 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još