Podgorač domaćin županijskog natjecanja u mini nogometu za učenice

U utorak, 30.4.2024. godine, u Podgoraču je održano županijsko natjecanje u mini nogometu za učenice 5. i 6. razreda. Na natjecanju je nazočilo 50-etak učenica koje su se borile za plasman na regionalno natjecanje. Natjecanje je otvorila ravnateljica Osnovne škole Hinka Juhna Zdenka Vukomanović, a svim sudionicima zaželjela je puno uspjeha na samom natjecanju, ali i da se dobro osjećaju u Podgoraču. Nakon toga načelnik Općine Podgorač Goran Đanić je rekao kako je ovo jedan lijepi događaj koji će ući u povijest samog mjesta kao prvo natjecanje u sto godišnjoj povijesti kluba, a na kojemu su sudjelovale i učenice.

Učenice iz Podgorača zauzele su 4. mjesto

Samom natjecanju nazočila je i tajnica Školskog športskoga saveza Osječko – baranjske županije Mirna Rajle Brođanac koja je uvela sudionike u natjecanje delegirajući učenicu koja je pročitala svečanu Fair – play prisegu. Prije samog natjecanja, policijski službenik Odjela za prevenciju PP Našice Jerko Bešlić obratio se sudionicima te ukazao na važnost primjerenog ponašanja na sportskim terenima kroz projekt „Budi navijač, a ne razbijač!’”.

Učenice iz Podgorača na natjecanju zauzele su 4. mjesto, a Osnovnu školu Hinka Juhna, kao i našički kraj predstavljale su: Ivana Francuzović, Ana Cvijanović, Tihana Pelin, Gabrijela Jakšetić, Lucija Drekić, Lara Retich, Tena Nađ, Ena Franjković, Lana Földi, Gabrijela Gubić, Dunja Todorić, Petra Humplik, Klara Feldi i Ena Čukić. Mentor učenicama, ali i koordinator samog natjecanja bio je učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture Mario Gajski. Iz škole su se, osim načelniku, zahvalili nogometnom klubu „Sloga” iz Podgorača (za ustupanje terena za provedbu samog natjecanja), nogometnom klubu „Mladost” iz Stipanovaca (na posudbi golova) kao i svim ljudima podgoračkog kraja koji su svojim doprinosom pridonijeli da ovo natjecanje bude na jednoj visokoj razini, a koja i priliči ovom stupnju natjecanja.

Pročitajte još