Počinju predprijave za upis u prvi razred OŠ kralja Tomislava Našice

Počinju predprijave za upis u prvi razred osnovne škole kralja Tomislava Našice. Iz škole mole roditelje da u razdoblju od 1. veljače 2023. do 10. veljače 2023. prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 615-281 (psihologinja) ili na broj 615-278 (defektologinja) ili na broj 615-273 (pedagoginja).

Dijete možete prijaviti i elektronskom poštom na adresu: [email protected]. U poruci molimo Vas navedite ime i prezime djeteta, očevo ime, datum rođenja djeteta, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela. Nije potrebno dolaziti u školu i dovoditi dijete.

Roditelji će o terminima pregleda biti obaviješteni

Školski obveznici za školsku godinu 2023./2024. su djeca rođena od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati tijekom travnja i svibnja u školi i u Domu zdravlja kod školske liječnice dr. Silve Miškulin. Roditelji će o terminima pregleda biti obaviješteni na telefonske brojeve koje navedu u predprijavama.

Prijevremeni upis

Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2017. a želite da školske godine 2023./2024. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred Upravnom odjelu za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji (Tihomir Štefančić, Upravni odjel za obrazovanje, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 624, [email protected]) do 31. ožujka 2023. Zahtjev možete ga pronaći u prilogu ove vijesti ili na https://www.obz.hr/index.php/prosvjeta/osnovnoskolski-odgoj-i-obrazovanje/upisi-ucenika-u-i-razred

Odgoda upisa

Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2 odgoda se predlaže:

 • Ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
  ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.
 • Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2023. do 15. travnja 2023. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.
 • Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnovije specijalističke nalaze.

Prilažemo popis ulica i naselja upisnog područja Osnovne škole kralja Tomislava. U slučaju da živite na ovom upisnom području a dijete upisujete u drugu školu, iz škole mole da im se javite.

Osnovnoj školi kralja Tomislava pripada sljedeće upisno područje:

 • Našice – ulice: Antuna Mihanovića, Ulica Matice hrvatske, Ivana Gorana Kovačića, dr. Ante Starčevića, Zlatka Balokovića, Zdravka Hermana, Hinka Juhna, Velebitska, Mosorska, Žrtava fašizma, Jakova Gotovca, Ferde Livadića, Ivana Zajca, Josipa Runjanina, Kralja Petra Krešimira IV, Mavre Špicera, Otona Ivekovića, Miroslava Kraljevića, Vlahe Bukovca, Adolfa Waldingera, Ivana Mažuranića, Ruđera Boškovića, Josipa Jurja Strossmayera, Braće Radić (od neparnog broja 87 i parnog broja 94, od raskrižja Ulice braće Radića i Tavanačke ceste prema Markovcu )
 • Brezik
 • Gradac – Mala i Velika Londžica, Marinović brdo
 • Zoljani – Poljana, Donja Mala, Tajnovac, Štukino brdo, Našički Zoljan
 • Markovac
 • Velimirovac
 • Šipovac
 • Lila

Potrebnu dokumentaciju i više informacija o predupisima naći ćete ovdje.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još