Počinju predprijave za upis u prvi razred OŠ Dore Pejačević Našice

Počele su predprijave za upis u prvi razred osnovne škole Iz OŠ Dore Pejačević. Iz škole mole roditelje da u razdoblju od 1. veljače 2023. do 10. veljače 2023. prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 091/4133743 (pedagoginja) ili na broj 091/4133744 (psihologinja) ili na broj 091/4133742 (edukacijski rehabilitator) od 8.00 do 14.00 sati ili na broj 613-357 (tajništvo) od 7.00 do 15.00 sati. Iz OŠ Dore Pejačević navode da dijete možete prijaviti i elektronskom poštom na adresu: osdore@os-dpejacevic-na.skole.hr . U poruci molimo Vas navedite ime i prezime djeteta, očevo ime, datum rođenja djeteta, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela. Nije potrebno dolaziti u školu i dovoditi dijete.

Pregledi će se obavljati tijekom travnja 

Školski obveznici za školsku godinu 2023./2024. su djeca rođena od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati tijekom travnja u školi i u Domu zdravlja kod dr. Miškulin, o čemu ćete biti naknadno telefonom obaviješteni.

Prijevremeni upis 

Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2017., a želite da školske godine 2023./2024. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred Upravnom odjelu za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji (Tihomir Štefančić, Upravni odjel za obrazovanje, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 624, obrazovanje@obz.hr) do 31. ožujka 2023. Zahtjev možete ga pronaći u prilogu ove vijesti ili na ovoj poveznici

Odgoda upisa

Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2 odgoda se predlaže:

  • Ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
    ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.
  • Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2023. do 15. travnja 2023. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.
  • Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz.

Prilažemo popis ulica i naselja upisnog područja Osnovne škole Dore Pejačević Našice. U slučaju da živite na ovom upisnom području a dijete upisujete u drugu školu, iz škole mole da im se javite.

Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice pripada sljedeće upisno područje:

1. Našice – ulice:132. našičke brigade HV, Antuna Gustava Matoša, Augusta Cesarca, Augusta Šenoe, Bana Jelačića, Bana Teodora Pejačevića, Bartola Kašića, Braće Radića (do neparnog broja 85, i parnog broja 92, tj. do raskrižja ulice Braće Radića i Tavanačke ceste prema Markovcu) Dobriše Cesarića, Dore Pejačević, Dudić, Đure Đakovića, Eugena Kumičića, Franje Kuhača, Franjevačka, Gajić, Ivana Meštrovića, Ivana Gundulića, Ivane Brlić Mažuranić, Josipa Kozarca, Josipa Pančića, Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, Lovre Matačića, Ljudevita Gaja, Mate Lovraka, Matije Antuna Reljkovića, Matije Gupca, Miroslava Krleže, Mojmir, Petra Preradovića, Sestara Klarisa, Sokolska, Sunčana, Školska, Športska, Tavanačka cesta, Tina Ujevića, Trg dr. Franje Tuđmana, Trg Isidora Kršnjavog, Vatroslava Lisinskog, Vinogradska, Vjenceslava Novaka, Vladimira Nazora, Zagrebačka.

2. Martin,
3. Makloševac,
4. Ceremošnjak
5. Granice – Rozmajerovac,
6. Vukojevci

Potrebnu dokumentaciju i više informacija o predupisima naći ćete ovdje.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Pročitajte još