Po prvi puta u Našicama održano Regionalno prvenstvo mažoretkinja istočne Hrvatske

Našičke mažoretkinje DORA jučer su bile domaćice ovogodišnjeg Regionalnog natjecanja mažoretkinja „Prvi i Viši korak“ koje se već dugi niz godina održava u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza. Natjecanje je održano pred prepunim gledalištem sportske dvorane OŠ kralja Tomislava Našice, a svoje vještine i znanje pokazalo je 240 mažoretkinja iz Daruvara, Đakova, Grubišnog Polja, Bjelovara, Virovitice i Našica u dvije kategorije, od onih najmlađih od 5 godina, do najstarijih od 25 godina.

Sve okupljene pozdravila je trenerica Našičkih mažoretkinja „Dora” Nikolina Pavlović te glavna sutkinja natjecanja Ivana Ćorić u ime Hrvatskog mažoret saveza.

„Po prvi puta  smo bili domaćini Regionalnog natjecanja mažoretkinja „Prvi i Viši korak“. Ovo je bilo individualno natjecanje mažoretkinja, u kojem svaka od natjecateljica nastoji otplesati unaprijed zadani program sa što manje odstupanja i osvojiti neko od odličja. Djevojčice koje plešu „Prvi korak” su uzrasta od 4 do 9 godina, a „Viši korak” plešu djevojke od 10 do 25 godina.

Stiglo nam je preko 240 mažoretkinja iz Bjelovara, Daruvara, Đakova, Grubišnog Polja, Virovitice i naravno iz Našica. Veliko nam je zadovoljstvo što smo domaćini upravo ove godine za natjecanje, s obzirom da ove godine obilježavamo 100 godina od smrti naše prve skladateljice Dore Pejačević, a upravo naše mažoretkinje ponosno nose njezino ime.” – istaknula je Nikolina Pavlović te se iskreno zahvalila Gradu Našicama, Turističkoj zajednici Grada Našica i naravno, Hrvatskom mažoret savezu na podršci.

Galeriju fotografija možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još