Otvorene prijave na 26. Seminar foklora panonske zone

U organizaciji Kulturnog centra Gatalinka, u Vinkovcima će se od 21. do 25. 8. 2021. održati 26. Seminar folklora panonske zone s ciljem razvoja folklora u Hrvatskoj. Na Seminaru 2021. Godine tema je „Kirbaj“, a predavač je Matej Vinarić, mag. Jedan dan organiziran je odlazak u sela Donji Andrijevci i Klakar.

Prenošenje znanja i očuvanje tradicije

Cilj je napraviti veliki iskorak u djelovanju i razmišljanju o scenskom prikazu folklorne umjetnosti, a poduzetnicima će u kreativnom procesu i osmišljavanju scenskog prikaza pomagati stručnjaci iz različitih područja umjetnosti. Osim što će polaznicima pomagati svojim savjetima, stručnjaci će kratkim predavanjima predočiti i brojne načine primjene scenskih elemenata.

Svi zainteresirani prijavnicu mogu skinuti na stranicama Mreže hrvatske kulture http://mreza.hr/post?p=26-seminar-folklora-panonske-zone-25377

Sve ostale informacije mogu se dobiti pozivom na broj: 032 331 341 ili 098 890 163. Seminar se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Vinkovaca.

Izvor: MHK

Pročitajte još