Zlatni savjeti i pravila prilikom uređenja apartmana na moru

Nije isto da li opremate apartman za iznajmljivanje ili stan za stanovanje. Apartman u današnje vrijeme mora imati ono „nešto“ što će na prvu privući gosta. Mora biti s jedne strane moderan i funkcionalan, a s druge strane oku ugodan. Kod takvog apartmana gost kada uđe mora osjetiti emocije oduševljenja i zadovoljstva. Zvuči vrlo jednostavno na papiru, ali kada se čovjek malo pozabavi uređenjem apartmana u stvarnosti – stvari se kompliciraju, pojavljuje nam se 100 upitnika iznad glave itd… Budući da se hrvatska ekonomija zasniva na turizmu i iznajmljivanju apartmana na Jadranu – ne čudi činjenica da se iz godine u godinu gradi sve veći broj apartmana. U nastavku članka pogledajte zlatne savjete i pravila o kojima morate voditi evidenciju ukoliko se odlučujete za moderno uređenje apartmana – apartmana u koji će se Vaši gosti rado vraćati.

Mali apartmani – su najčešći na Jadranu. Apartman za 2-4 osobe je idealan za svakog vlasnika koji se upušta u najam. Brzo se očisti, ne iziskuje puno vremena za održavanje, potrebno Vam je malo namještaja, lako se renta. Kod malih apartmana svakako Vam savjetujemo svijetle tonove krenuvši od namještaja, podova, zidova, stropova. Svijetli tonovi povećavaju prostor – čine ga oku većim što je idealno kada govorimo o malim apartmanima do 35-40m2. Izbjegavajte tamne tonove i bespotrebno zagušivanje apartmana brojnim dekoracijama. Kada govorimo o namještaju – isti neka bude praktičan i funkcionalan. Birajte sofe na razvlačenje, kuhinjski stol neka služi i kao radna površina, ormar u hodniku neka bude po mjeri kako biste iskoristili svaki milimetar prostora. Općenito zlatni savjet za male apartmane je izrada namještaja po mjeri. Malo je skuplje u startu, ali dugoročno gledano u plusu ste. Namještaj po mjeri je kud i kamo kvalitetniji od namještaja koji se štanca u velikim serijama. Uz pravilno održavanje traje i 20-30 godina.

Kuhinja u apartmanu – uz dnevni boravak centralno je mjesto. „Napucajte“ kuhinju što većim brojem pomagala. Od blendera za miksanje kašica, mikrovalne pećnice, sokovnika ledomata, pa sve do čajnika i kuhala za vodu. Gosti će ostati oduševljeni jer će sve radnje moći obaviti u trenu.

Spavaća soba – badava sve u apartmanu ako je krevet u spavaćoj sobi loš. Nema ništa goreg od nenaspavanog gosta. Stoga u spavaćoj sobi kupite box spring krevet s duplim madracem koji će Vašim gostima osigurati miran san. Osim kvalitetnog kreveta ne zaboravite na čistu i popeglanu posteljinu.

Dnevni boravak – mjesto za druženje u večernjim satima mora biti funkcionalno. Veliki tv, brzi internet, funkcionalna kutna garnitura i stolić samo su neki od detalja na koje treba pripaziti. Ukrasne biljke i zelenilo dobar su odabir za dnevni boravak kao i polica sa knjigama koja daje određenu toplinu.

Kupaonica – bitnija od pogleda! – u današnje vrijeme kupaonica često zna odigrati presudnu ulogu kada govorimo o rentanju apartmana. Opremite Vašu kupaonicu modernim visećim WC školjkama, velikim ogledalom sa pozadinskom led rasvjetom, crnim ili bijelim umivaonikom velikih dimenzija, modernim mješalicama te po mogućnosti podnim grijanjem.

Klima uređaj i brzi Internet – danas su nezamisliva pojava svakog apartmana. Nemojte niti pokušavati rentati apartman ako nemate klimu i brzi internet. Dobro bi bilo da Vaš apartman ima i mini sef, ali i ulazna vrata s elektronskom bravom i karticom.

Ogledalo – u apartmanu pogotovo ako je manje dobra je opcija. Osim što svako ogledalo, pogotovo veliko, plijeni pažnju daje i iluziju većeg prostora. Ogledala postavite na ugodna i osvijetljena mjesta.

Terasa ili balkon – pogotovo ona s pogledom na more veliki su plus svakoga apartmana. Ovisno koliko veliku terasu ili balkon imate – opremite ga stolom i udobnim stolicama. Zelenilo također daje dozu opuštenosti pa ukrasite vašu terasu biljem. Ukoliko Vam je terasa većih dimenzija razmislite i o kupovini jacuzzija. Gosti se vole opustiti u jacuzziju uz čašu vina, osobito kada zahladi.

I na kraju – nemojte plaćati skupe agencijske provizije prilikom iznajmljivanja apartmana. Probajte doći do vlasnika direktno. Ovim putem ne mislimo da trebate sjesti u automobil i uputiti se na more na slijepo i kucati od vrata do vrata. Ne. Danas imate veliki broj kataloga privatnoga smještaja koji Vas spajaju direktno s vlasnikom apartmana putem kontakt obrasca. Jedan od takvih kataloga privatnoga smještaja je i https://www.mojsmjestaj.hr/

Sponzorirani članak

Pročitajte još