Otvorena 49. Kolonija kipara naivaca u Ernestinovu

U Ernestinovu se od subote, 30. srpnja, do subote 6. kolovoza 2022. godine u Parku skulptura održava 49. Kolonija kipara naivaca. Svečano otvorenje ove vrijedne manifestacije upriličeno je u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine, a uz načelnicu Općine Ernestinovo Marijanu Junušić te brojne goste, nazočio mu je i zamjenik župana Josip Miletić.

„Ovo je izuzetno kvalitetna i lijepa tradicija u Ernestinovu koja sljedeće godine puni pola stoljeća kontinuiranog održavanja. Na svakom je koraku vidljiv ogroman trud i želja da se ova manifestacija održi i raste, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti.” – kazao je Miletić.

Mato Tijardović ove je godine primio nagradu OBŽ za životno djelo na području kulture

Jedan od osnivača ernestinovačke kolonije je Mato Tijardović koji je ove godine primio nagradu Osječko – baranjske županije za životno djelo na području kulture.

„Ove godine pozvali smo 25 umjetnika, od čega 14 kipara i 11 slikara, a ovogodišnja kolonija je tematska, govorit će o legendama i mitovima. Polako razmišljamo i o sljedećoj, jubilarnoj koloniji na koju želimo pozvati kipare koji su radili do okupacije Ernestinova u Domovinskom ratu.” – zaključio je Tijardović koji sva svoja kiparska znanja rado prenosi i budućim naraštajima.

Pročitajte još