Otvoren je likovni natječaj za osnovne škole povodom Dana tolerancije

Učenik 6.d razreda, Osnovne škole kralja Tomislava, Adam Ivanušec dobitnik je posebne nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2020./2021. u okviru projekta „Prevencija nasilja u školama“ organizira likovni natječaj Dan tolerancije – stop nasilju. Pokrovitelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a likovni natječaj u organizaciji škole posvećen je Luki Ritzu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENatječaja Dan tolerancije – stop nasilju traje do 16. studenog

Na likovnom natječaju mogu sudjelovati učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole. Na poleđini likovnoga rada potrebno je napisati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, naziv rada, škola i mjesto. Natječaj je organiziran u sljedećim kategorijama: 1. — 2. razred, 3. — 4. razred, 5. — 6. razred i 7. — 8. razred. Natječaj traje do 16. studenoga 2021. godine. Radovi se mogu slati poštom ili donijeti osobno na adresu: OŠ kralja Tomislava (Za natječaj Dan tolerancije – stop nasilju) Adam Ivanušec, 6.d razred (Đurđica Mašić) Matice hrvatske 1, 31 500 Našice. Prosudbeno povjerenstvo za likovne radove čine Josip Kanis, prof. likovne kulture, spomenuti Adam Ivanušec, učenik 6.d i Đurđica Mašić, prof. tjelesne i zdravstvene kulture. Rezultati će biti objavljeni 22. studenoga 2021. na mrežnoj stranici škole http://os-kralja-tomislava-na.skole.hr/


“Tolerancija je poštivanje različitosti i sposobnost da živimo i pustimo druge da žive. To je sposobnost da se primijeni fer i objektivan stav prema onima čija su mišljenja, postupci, religija, nacionalnost itd. razlikuju od naše. Tolerancija nije samo slaganje s drugima ili jednakost pred licem pravde, već pokazivanje respekta za suštinsku humanost u svakoj osobi…” (Sarah Peterson)

Izložba nagrađenih radova održat će se u predvorju škole, a termin dodjele nagrada bit će objavljen naknadno.

Foto: arhiva

Pročitajte još

Učitavanje...