Otvoren 24. Osječki jesenski sajam

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku jučer (1. listopada 2021. godine) otvoren je 24. Osječki jesenski sajam, koji organizira tvrtka Osječki sajam d.o.o. u suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek, a pod pokroviteljstvom Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka.

Uz mnoge posjetitelje, na svečanom otvaranju nazočili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, zamjenik župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić, zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i Dragan Vulin, generalni konzul Mađarske u Hrvatskoj Bela Gardoš, predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević te drugi uzvanici. Sve nazočne pozdravio je direktor Osječkog sajma d.o.o. Alen Vukašinović.

Sajam traje do nedjelje, 3. listopada

Sajamska priredba okupila je 200 izlagača, a programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova, sajam je prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

Sajam traje do nedjelje, 3. listopada, a obuhvaća i dvije posebne sajamske manifestacije čiji je pokrovitelj Osječko-baranjska županija; 8. Izložbu ženskog poduzetništva i 5. Izložbu braniteljskog poduzetništva. Tradicionalno, po 26. put, u organizaciji HGK ŽK Osijek u sklopu Sajma održavaju se Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda i Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda.

Županija provodi i projekt izgradnje Gospodarskog centra na više od 5.000 četvornih metara

Zamjenik župana Mato Lukić čestitao je organizatorima na još jednoj organizaciji Sajma, i to u specifičnim uvjetima i uz poštivanje epidemioloških preporuka. Izlagačima je poželio uspješan posao, posjetiteljima zabavu kakvu nudi sajam te poručio “Osječko – baranjska županija zajedno s Gradom Osijekom pruža punu potporu održavanju sajma, a kao poseban doprinos razvoju sajmova i sajmovanja, kao i poticanju cjelokupnog gospodarskog razvoja, Županija provodi i projekt izgradnje Gospodarskog centra na više od 5.000 četvornih metara. Radovi su počeli u lipnju ove godine, vrijednost projekta je 65 milijuna kuna, a za 18 mjeseci očekujemo da se izgradi prva faza Centra i tada se tamo okupimo u još većem broju.” – poručio je zamjenik župana Mato Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin upozorio je na važnost sajmovanja, zahvalio izlagačima iz Hrvatske i Mađarske te pozvao posjetitelje na Sajam. Naglasio je kako će Gospodarski centar biti novo mjesto sajmovanja u Osijeku, i to jedinstveno u Hrvatskoj. – To pokazuje koliko smo fokusirani na razvoj gospodarstva i koliko želimo grad Osijek graditi kao središte gospodarstva i sajmovanja ne samo Slavonije i Baranje već i puno šire – poručio je Vulin.

Pročitajte još