Otvoren 10. simpozij „Kopački rit jučer, danas, sutra 2021.“

U organizaciji Javne ustanove Park prirode Kopački rit danas (30. rujna 2021. godine) počeo je jubilarni 10. simpozij s međunarodnim sudjelovanjem po nazivom „Kopački rit jučer, danas, sutra 2021.“. Dvodnevni simpozij održava se na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a otvaranju je nazočio i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić.

Zaključci Simpozija koristit će se u daljnjim aktivnostima i nastavku očuvanje Kopačkog rita

„Simpozij ima izuzetno veliki značaj, a u proteklih 10 godina imao je više od 600 sudionika i više od 400 znanstvenih radova, što ujedno potvrđuje veliki značaj bioraznolikosti Kopačkog rita. Ove godine obilježit ćemo i proglašenje Pentalateralnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav, u kom sklopu ćemo u narednom razdoblju imati više događanja.” – kazao je ravnatelj JU PP Kopački rit dr. sc. Tomislav Bogdanović te dodao kako će se u budućnosti još veća skrb davati zaštićenom području te ukazivanju na biološku vrijednost ovog Parka prirode.

Zamjenik župana Josip Miletić je rekao kako će zaključci Simpozija koristiti u daljnjim aktivnostima i nastavku očuvanje Kopačkog rita, svih njegovih prirodnih bogatstava te razvoja turizma na području županije.

Pročitajte još