Osnovna škola u Koški proslavila 150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić

Učenici i učitelji OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška su s ponosom obilježili 150. obljetnicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić. Tijekom cijele školske godine trajao je njihov zajednički projekt Ugostimo Ivanu Brlić Mažuranić. Sve održane aktivnosti i radionice predstavljene su na Danu otvorenih vrata, 18. travnja na sam Ivanin rođendan.

Djevojčica, Ivana Mažuranić, pričala je o svom djetinjstvu i najavila prezentacije radionica učenika nižih razreda matične i područnih škola. Potom je odrasla spisateljica pričala o svom stvaralaštvu i najavila prezentacije radionica učenika viših razreda. Radionice su predstavljene kostimiranim scenskim prikazima, pripovijedanjem u tehnici kamišibaj kazališta, igrokazima, postolarevom radionicom, art terapijom, stripom, prijevodima, putovanjima kroz njena djela, šetnjom pored bajkovitih dvoraca, plesom, izložbama knjiga. Školom su šetali likovi iz njenih djela Nastalo je licitarsko srce, Pin pop art Ivana, dvorci, šeširi, kapice. Dobila je Ivana rođendansku tortu i oblikovana je njena bista. Mali informatičari su izradili prekrasnu slikovnicu na temelju priče Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, pri čijoj su izradi koristili koristili umjetnu inteligenciju za ilustracije.https://www.canva.com/design/DAGB6KKi9P8/HxMrey423vd-Lctwsx2_xQ/view?utm_content=DAGB6KKi9P8&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

Program i izložba bili su otvoreni za javnost pa su posjetitelji nakon održanih radionica i programa imali priliku prošetati školom i pogledati bajkovitu izložbu. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška

Pročitajte još