OŠ kralja Tomislava obilježila Dan planeta Zemlje

Tijekom školske godine 2021./2022. učenici 4. c razreda i učiteljica Mihaela Pokrivka „punom su parom“ krenuli s provođenjem ekoloških aktivnosti kroz sve nastavne predmete. Tako su na nastavi Sata razrednika i INA-e Bakine male tajne izradili su čarobni vilin vrt od prirodnih materijala, posadili ljekovito i mirisno bilje za pčelice i leptire koji će se častiti nektarom, a primijetili su i da školskoj vrbi nedostaje jedna vesela knjiga. Istina, malo drugačija.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje nastavili su izradom plakata

Učenici vole čitati i pisati, ali su i veliki ljubitelji prirode. Osmislili su knjigu – hotel (utočište za kukce i male životinje). Lijevi dio knjige služit će za čitanje i maštanje, a desni dio odvojit će se i postaviti na školsku vrbu kao utočište kukcima i malim životinjama. Kako navode iz škole upotrijebili su ekološke materijale: staru drvenu kutiju (nekada je služila za skladištenje butelje vina i čaše za vino), kartonske kutije za pakiranje jaja, ostatke kolaž-papira, kartonske role, bambus, suho cvijeće i različito suho bilje, plutene čepove, koru drveta, suhe grančice, papir, boje za slikanje…

Mali i veseli čarobnjaci koji su izradili knjigu – hotel su sljedeći učenici: Ira Nikšić, Gabriel Prpić, Ana Babić, Lucija Potolovec, Leona Babić, Kristijan Repinc, Lara Bošnjaković, Borna Rogač, Antonela Peršić, Lea Gašparić, Aurora Černjava, Leon Marijanović i Božica Puhanić.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje, 22. travnja 2022. nastavili su izradom plakata pod nazivom Mi volimo Zemlju, na kojem su ponudili različite ekološke aktivnosti kako bi jačala svijest ljudi prema važnosti prirodnog okoliša.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još