ŠŠD Mladost treće u državi u streljaštvu

ŠŠD Mladost treće u državi u streljaštvu

ŠŠD Mladost treće u državi u streljaštvu

U organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza i Hrvatskog streljačkog saveza u subotu je u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za osnovne škole, na kojem su nastupile Rea Markulić, Kristina Peić i Marina Tušek, kadetkinje Streljačkog kluba „Našice“, inače učenice Osnovne škole Dore Pejačević (ŠŠD Mladost).

Natjecanje je bilo ekipno u disciplini serijska zračna puška. Pucalo se 20 hitaca. Na žalost, Marinu je i ovog puta pratila nesreća, jer joj se u toku meča pokvarila puška, pa je, uz probleme vezano za to, pogodila za nju iznimno skromnih 156 krugova, Kristina je pogodila 172, a Rea izvrsnih 183 od mogućih 200 krugova. Ipak, i uz sve nedaće, ekipa OŠ Dore Pejačević je (za njih vrlo niskih 511 krugova) osvojila 3. mjesto, te su se kući vratile s brončanom medaljom. Ovdje treba istaknuti kako je Rea, svojom zadnjom serijom (94 od maksimalnih 100 krugova) neslužbena pojedinačna pobjednica ovog natjecanja.

21 - streljastvo1.jpg

Ekipu škole vodila je profesorica Sandra Glavaš Tolj uz mentora Miroslava Markulić, iz streljačkog kluba Našice.

Mladi strijelci Streljačkog kluba „Našice“, nakon izvrsnih rezultata postignutih zadnjih tjedana, imaju 20-tak dana vremena za „brušenje forme“ i pripremu za nastup na 8. Trofeju grada Našica, koji će se, povodom Dana grada Našica, održati 09.lipnja na 12-staznoj streljani OŠ Kralja Tomislava. Za podsjetnik brane prošlogodišnje zlato.

 

[aigpl-gallery-slider id=”21087″]

Pročitajte još