OŠ Hinka Juhna Podgorač sudjeluje na međunarodnom likovnom – literalnom natječaju

Međunarodni likovno – literarni natječaj na temu „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“ raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Ovaj natječaj niz godina organizira se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji Matice hrvatske za Ruhrsko područje, internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, no ove godine natječaj se organizira u suradanji i sa školama dugogodišnjim partnerima: OŠ Hinka Juhna Podgorač, OŠ Ljudevit Gaj Zaprešić, OŠ Stipan Vrljić, Sovići Bosna i Hercegovina, te Hrvatski kulturni centar Novi Sad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEIzložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj, a proglašenje najboljih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2022. godine, a literarnih do kraja travnja 2022. godine.

Upravo iz tog razloga ovaj izuzetno vrijedan likovno – literarni natječaj ima posebno značenje za podgoračku školu. Zahvaljujući dugogodišnjem radu i trudu učenika iz PŠ Stipanovaca koji redovito sudjeluju svojim kreativnim i maštovitim uradcima na ovom natječaju, OŠ Hinka Juhna dobila je posebnu priliku organizacije izložbe likovnih radova pristiglih na natječaj te će na taj način pokazati maleni djelić cjelokupnog opusa svih kreativnih likovnih i literarnih dječjih ostvarenja iz cijeloga svijeta. Likovna izložba planira se organizirati krajem školske godine povodom Dana škole, 9. lipnja, navode iz škole. Pojedinosti o natječaju možete pročitati ovdje: Hrvatski Glas

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

Stric pivo

Pročitajte još