Dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja na temu „Dan tolerancije

dodjela priznanja u gradu nasicama 1
Dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja na temu „Dan tolerancije“ - GALERIJA
dodjela priznanja u gradu nasicama 1

U gradskoj vijećnici u organizaciji OŠ Kralja Tomislava u suradnji sa knjižnicom i čitaonicom Našice, a pod pokroviteljstvom grada Našica danas su svečano uručena priznanja i nagrade autorima najboljih literarnih i likovnih radova na temu Dan tolerancije“.

Nagrade i priznanja pobjednicima i mentorima uručio je gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

U odabiru najboljih radova sudjelovali su učenici, gradonačelnik, predstavnica knjižnice te profesori hrvatskog jezika, povijesti  likovne kulture.

Svečanost je prigodnim riječima otvorio učenik 8.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice Matej Mandić.

„Tolerancija je poštivanje različitosti i sposobnosti da živimo i pustimo druge da žive. To je sposobnost da se primjeni fer i objektivan stav prema onima čija se mišljenja, postupci, religija, nacionalnost i drugo razlikuju od našeg. Tolerancija nije samo slaganje s drugima ili jednakost pred licem pravde, već pokazivanje respekta za suštinsku humanost u svakoj osobi.“

Njegova kolegica iz razreda Ivana Keglević također je pročitala pismo Luke Ritza ”Svačije je pravo disati“, dok je dječja gradonačelnica i ujedno inicijatorica natječaja Dora Hanižjar pozdravila sve prisutne goste, osvajače nagrada i njihove mentore, ravnatelje i roditelje.

Sa nekoliko prigodnih riječi prisutnima se obratio i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je naglasio kako je ovo okupljanje prekrasna tradicija nakon niza aktivnosti i angažmana naših vrijednih školaraca.

dodjela priznanja u gradu nasicama kresimir zagar 4

„Ovim natječajem i sličnim aktivnostima pokušavamo stati na kraj nasilju koje je kako vidimo svuda oko nas te je postalo vrlo alarmantno i opasno. Buditi se uz osjećaj straha kako odlazak u kino, kazališta, koncerte pa čak i na radna mjesta ili školske klupe može biti pogubno nije ugodno i toga se moramo pod hitno riješiti. Takve strahove i osjećaje nitko ne bi trebao imati i to uvijek naglašavamo kao vrlo važnu stvar. Mi trebamo odlučivati  o svojim životima, a ne da nasilje određuje naše puteve. Upravo ovi radovi koje ste napravili su dobra poruka da životi svih građana trebaju biti mirni i da svoje živote moramo proživjeti u miru i ljubavi uz one koje volimo.“- rekao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

U ime OŠ kralja Tomislava, inicijatora natječaja, djeci i njihovim mentorima, vrtićima i školama te Gradu, zahvalila se ravnateljica Vlatka Zahirović.

„Uspjeli smo svi zajedno postići da ovaj projekt postane svojevrsna tradicija i to mi daje nadu da smo na dobrom putu u ovom cijelom kaosu oko nas“ – istaknula je ravnateljica škole Zahirović.

Za likovne radove nagrade su dodijeljene u dvije kategorije. Kod predškolske djece prvu nagradu osvojio je Nikola Tomaiću iz Dječjeg vrtića Zvončić iz Našica, drugu Barbara Sokol iz Dječjeg vrtića Jaglac iz Đurđenovca, treću Karla Štaba također iz đurđenovačkog vrtića, a čija je polaznica Nicol Štimac osvojila četvrto mjesto.

dodjela priznanja u gradu nasicama kresimir zagar

U kategoriji učenika osnovne škole, najbolji likovni rad izradila je Anja Erdeši iz OŠ kralja Tomislava. Drugu nagradu dobili su za zajednički rad Katarina Ressler i David Kovačević, također iz OŠ kralja Tomislava. Treću nagradu primila je Laura Gašparić iz OŠ Dore Pejačević iz Našica, a četvrtu Ivana Keglević iz našičke OŠ kralja Tomislava.

U kategoriji literarnih radova osnovne škole prvu nagradu osvojila je Emanuela Tudja iz OŠ kralja Tomislava, drugu Dora Markulić, također iz OŠ kralja Tomislava, treću Ivana Ligda iz OŠ Ivana Brnjika Slovaka iz Jelisavca, a četvrtu Paula Tomljanović iz OŠ kralja Tomislava.

Najbolji literarni rad u kategoriji učenika srednje škole napisala je Antonela Štimac iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica. Drugu nagradu primila je Antonija Vulić, treću Sara Pavelik i četvrtu Beatta Filipović, također iz našičke srednje škole.

Svečanost su svojim nastupom uveličale mlade violinistice iz Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Helena Vulić i Veronika Turjak tradicijskom skladbom ”Možeš li brojati zvijezde” te Karlo Vulić na gitari pjesmom Can’t Help Falling in Love.  

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/11mjesec/24/v2{/gallery}

Pročitajte još