OŠ Dore Pejačević Našice – Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

 

Svake godine 27. siječnja obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. U sklopu projekta Šafran učenici osmih razreda već su posadili šafrane u školskom vrtu, a ovih dana sudjelovali su u radionicama koje su održane u suradnji nastavnica hrvatskog jezika Dubravke Kruljac i Danijele Horvat te nastavnice povijesti Božene Martinović Benić.

Cilj edukacije i samog projekta je osvijestiti kod djece da različitosti u društvu treba prihvatiti i poštivati

Uz povijesni kontekst događaja, učenici su se upoznali s pisanim izvorima o tome događaju, kao i djelom Dnevnik Anne Frank, djevojčice koja je stradala u zloglasnom logoru Auschwitz. Kako bi se tema približila učenicima na drugoj radionici učenici su istraživali sudbinu Židova iz Našica stradalih u logoru Jasenovac i Stara Gradiška.

Cilj edukacije i samog projekta je osvijestiti kod djece da različitosti u društvu treba prihvatiti i poštivati jer svi smo jednako vrijedni i posebni. Neke epizode povijesti su itekako potresne i najbolje što možemo jest upravo edukacijama spriječiti ponavljanje takvih događaja. Ova aktivnost se pokazala itekako prihvaćena kod djece te se namjerava nastaviti i u budućnosti.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Pročitajte još