Organiziran 13. Medni sajam Udruge „Pčela” Našice

U sklopu programa proslave Dana Grada Našica, danas je ispred Doma kulture Našice organiziran 13. Medni sajam Udruge „Pčela” Našice. Od 8:30 do 12:30 sati posjetitelje očekuje izložba uz degustaciju te prodaju meda i pčelinjih proizvoda.

Sajam je otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji se zahvalio Udruzi Pčela dao im potporu u budućim aktivnostima.

– Drago mi je da smo uspjeli u odnosu na prošlu godina ipak napraviti jedan malo širi program za naše sugrađane, sugrađanke i goste povodom dana Grada. Čast mi je bilo otvoriti Medni sajam Udruge Pčela dati im potporu i zahvaliti na promidžbi našeg grada u cijeloj Hrvatskoj – izjavio je Krešimir Kašuba.

Najtraženiji cvjetni med

Predsjednik Udruge “PčelaŽeljko Špoljarić istaknuo je kako dugi niz godina nastoje građanstvo upoznati s dobrobiti pčelinjih proizvoda.

– Sajam promovira pčelarstvo i pokušavamo dugi niz godina naše građanstvo upoznati s proizvodima od pčela i proizvodima na bazi meda i propolisa.

Do sada je najviše bio tražen bagrem, ali pošto ga nema posjetitelji najviše traže cvjetni med koji je najraznovrsniji i bogat je mineralima i vitaminima. Pčelarska godina je jako loša, podbacila je u svakom segmentu. Mi pčelari posebice osjetimo klimatske promjene. Izašli smo iz zime s jako puno gubitaka, posebice što se tiče bagrema. Tako da smo ove godine jako loše startali. Nadamo se da će se bolje pokazati lipa i suncokret i da će ovaj loš početak godine n akraju dobro završiti – izjavio je Željko Špoljarić.

Pročitajte još