Olimpijada igrica u Klubu Crvenog križa

Jučer je u Klubu Crvenog križa održano drugo druženje programa Ljeto u Crvenom križu. Nakon uvodne igrice, sudionici su se uz grickalice i sokove u natjecateljskoj i veseloj atmosferi natjecali u 9 laganih, ali zabavnih igrica poput vrućeg krumpira, križić kružić, bottle flip, nošenje loptica na žlici….

Pobjedu na natjecanju je odnijela Lucija, a kao pobjednik prva je mogla izabrati nagradu. Svi sudionici su dobili nagrade po svojem odabiru. Nakon olimpijade igrica, sudionici su za opuštanje zaigrali Uno.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije

Podsjećamo da je Ljeto u Klubu Crvenog križa aktivnost koju su osmislili mladi za školarce jer su uočili problem, da živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila.

Mladi Crvenog križa Našice se zahvaljuju svima koji su došli te pozivaju i sve ostale školarce na treće druženje u četvrtak 08.07. od 16 sati u Klub Crvenog križa (na Čimenu), P. Preradovića 2. Za više informacija: Crveni križ Našice, K. Tomislava 6, telefon 613-275

Pročitajte još