Održano državno natjecanje iz područja likovne umjetnosti u OŠ Dore Pejačević Našice


U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanje te Agencije za odgoj i obrazovanje, u Našicama je održano dvodnevno Državno natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018., a domaćin je bila Osnovna škola Dore Pejačević. Naime, na prošlogodišnjem natjecanju, Pavle Ergović osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola, uz mentoricu Sanju Portnar i time je OŠ Dora Pejačević odabrana da bude domaćin ovogodišnjeg natjecanja. Ove godine natjecalo se trideset i devet učenika osnovnih i srednjih škola te škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna iz cijele Hrvatske, a tema natjecanja je bila Mitovi i legende.

Uvodna svečanost i otvorenje Državnog natjecanje je održano u holu Osnovne škole Dore Pejačević, a prigodan glazbeno – scenski program izveli su učenici škole. Sudionicima se prigodnim riječima obratila ravnateljica škole domaćina Jasminka Falamić koje ja predstavila grad, školu i uspješne školske projekte.

Dodijeljeno je 19 priznanja najuspješnijim učenicima za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, a svim su mentorima uručene zahvalnice, dok su pohvalnice dobili učenici koji su sudjelovali na natjecanju, a nisu dobili priznanja za najuspješnije radove.

Državno povjerenstvo je radilo u sastavu Marko Amidžić, Josip Bosnić, Miroslav Huzjak, Mak Melcher, Majda Leskovar, Blaga Petreski, Sanja Portnar, Zvjezdana Prohaska, Lana Skender i Sonja Vuk.

Svečanost dodjele priznanja najuspješnijim učenicima održana je koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, a za glazbenu uvertiru pobrinuo se Tamburaški orkestar OGŠ i solisti te Tamburaško društvo Dora Pejačević. Na zatvaranju su bili nazočni i gradonačelnik Josip Miletić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije Snježana Staščik te tajnica Državnog povjerenstva za ocjenjivanje likovnih radova učenika Zvjezdana Prohaska, koji su čestitali nagrađenim učenicima i mentorima. Nazočnima se obratila i ravnateljica OGŠ Kontesa Dora Marina Kopri koja je predstavila glazbenu školu i rezultate tamburaškog orkestra.

Najuspješniji likovni radovi postavljeni na izložbi u Zavičajnom muzeju Našice, a rezultat su kreativnosti i kvalitete koju su postigli učenici uz pomoć mentora.

Učenici, učitelji i nastavnici (mentori) su tijekom boravka u Našicama u organizaciji škole domaćina posjetili Zavičajni muzej gdje su pogledali stalne postave.

Stric pivo

Pročitajte još