Položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje sinoć su kod spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska“ na Trgu dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Našica i braniteljske udruge položile vijence i zapalile svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

Ovom prigodom gradonačelnik Josip Miletić zahvalio se svim hrvatskim braniteljima velike hrabrosti i srca za svaku sekundu koju su proveli u Vukovaru, a isto tako i onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje neovisne Republike Hrvatske.

“Večeras smo odali počast svim hrvatskim braniteljima, a posebice za 67 heroja koji su sudjelovali u obrani Vukovara od kojih nažalost 35 više nije s nama. Zahvaljujem se svim hrvatskim braniteljima na žrtvi koju su prinijeli kako bi danas imali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Želim izraziti i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih branitelja kao i svima koji su sudjelovali u obrani domovine.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio svima koji su došli odati počast braniteljima.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Krešimir Kašuba rekao je kako s ponosom i dostojanstveno obilježavamo današnji dan.

“Večeras su podijeljeni osjećaji ponosa i tuge, na obljetnicu pada Vukovara, simbola patnje i pobjede u Domovinskom ratu. Ove godine okupili smo se u puno manjem broju nego inače i odali počast svim žrtvama.” – rekao je Krešimir Kašuba te se zahvalio svima koji su došli i dostojanstveno se poklonili.

Ispred zgrade Gradske uprave lampašima je ispisano i ime Grada heroja i simbol srca. U obranu Vukovara s našega je područja otišlo 67 dragovoljaca od kojih je 18 poginulo ili nestalo, a 35 danas više nije s nama, a njihova imena pročitala je Ana Umiljanović dok je molitvu izmolio fra Josip Vukoja.

Pročitajte još