Održane skupštine Matice slovačke Jelisavac i SKUD-a “Ivan Brnjik Slovak”

U subotu su u Jelisavcu održane dvije godišnje skupštine. Izvještajnu skupštinu održali su članovi Matice slovačke Jelisavac, a izbornu članovi SKUD-a “Ivan Brnjik Slovak”. Nazočnima u Kulturnom centru Slovaka dobrodošlicu su poželjeli predsjednici ove dvije udruge Danijel Kubala i Marijan Marček. Prihvaćena su izvješća o radu i financijska izvješća obje udruge, a jednoglasno su doneseni i planovi rada i financijski planovi za ovu godinu.

Za predsjednika SKUD-a ponovo izabran Marijan Marček

Članovi SKUD-a Ivan Brnjik Slovak izabrali su novo vodstvo Udruge. Za predsjednika izabran je dosadašnji predsjednik Marijan Marček koji će na ovoj dužnosti biti još jedan mandat s obzirom da je dobro upoznat s radom udruge. Za dopredsjednicu je izabrana Antonela Topolovec, a izabrani su i novi članovi izvršnog i nadzornog odbora te likvidator.

Na kraju skupštine nazočne su pozdravili gosti – gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Ana Kanđera Legčević, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Grada Našica i predsjednik DVD-a Jelisavac Darko Kuric i ravnateljica OŠ “Ivana Brnjika Slovaka” Ljerka Ćorković. Svi su pohvalili rad Matice slovačke i SKUD-a i poželjeli im puno uspjeha u budućem radu.

Skupštini je bio nazočan i dopredsjednik Mjesnog odbora Damir Kraljik te predstavnici i predsjednici ostalih udruga koje djeluju u Jelisavcu.

 

 

Izvor: Radio Našice

Pročitajte još