Održana Skupština Udruženja obrtnika Našice – Povezivanje, razmjena ideja i jačanje zajedništva

 

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održana je Skupština Udruženja obrtnika Našice na kojoj su sva izvješća usvojena jednoglasno. Na početku Skupštine sve okupljene je pozdravio njen predsjednik Danijel Pintarić koji je podnio izvješće o radu te je izrazio zadovoljstvo povećanjem broja obrtnika. Jelena Điri, predsjednica Nadzornog odbora podnijela je izvješće o radu ovog odbora u proteklom razdoblju, dok je Tanja Katarinček, tajnica podnijela izvješće o godišnjem obračunu financijskog plana za 2022. godinu.

Sve okupljene pozdravili su i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski i dopredsjednik Marijan Tepeš, predsjednik Područne obrtničke komore Osječko – baranjske županije Stjepan Birović kao i predsjednici udruženja obrtnika iz Osijeka, Đakova, Valpova, Donjeg Miholjca i Baranje.

Temelj razvojne strategija Grada Našica čini demografska obnova

Gradonačelnik Kašuba je u svojem obraćanju naglasio kako ovaj događaj predstavlja priliku za obrtnike da se susretnu, povežu, razmjene ideje i iskustva te zajedno rade na jačanju zajedništva.

„Upravo je održana redovna godišnja izvještajna Skupština Udruženja obrtnika Našice na kojoj je bilo lijepo čuti kako na našičkom području djeluje preko 500 obrtnika koji su u protekloj godini zabilježili rast poslovanja. Bitno je istaknuti kako su našički obrtnici uključeni u razvojnu strategiju Grada Našica i čine njen vitalni dio, a preko predsjednika Danijela Pintarića koji redovito dolazi na sastanke vezane za već spomenutu strategiju. Njen temelj čini demografska obnova u kojoj obrtnici igraju važnu ulogu jer su oni čimbenici zapošljavanja, odnosno otvaranjem novih radnih mjesta privlače i zadržavaju mlade obitelji. Sam Grad Našice stvara povoljnu poduzetničku klimu pomoću Industrijske zone gdje obrtnicima nudi zaista povoljne uvjete za njihove aktivnosti. Osigurali smo i sredstva, uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Osječko – baranjske županije, za izgradnju poduzetničkog centra koja će biti također smještena u Industrijskoj zoni. Uskoro kreće i njegova izgradnja jer smo nedavno odabrali izvođače radova. Od ostalih izdavanja Grada Našica treba izdvojiti potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje, zatim potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore za ulaganje u standarde kvalitete, potpore za razvoj i unaprjeđenje poslovanja kao i potpore za promociju na sajmovima i izložbama te potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši kako Grad Našice ima otvorena vrata te njeguje partnerske odnose sa svojim obrtnicima.

Pročitajte još