Održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko – baranjske županije

Priopćenje za javnost, sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije

Priopćenje za javnost, sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije

Osijeku održana je sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije na koji je uz prošireni sastav Županijskog odbora na čelu s predsjednikom Ivanom Anušićem sudjelovao i Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Pobjednički HDZ Osječko-baranjske županije još je jednom pokazao zajedništvo raspravljajući s Glavnim tajnikom najbitnije nacionalne teme.

Zajedništvo unutar HDZ najveće slavonske županije osnažuje se otkako ga je još 2013. godine konsolidirao Ivan Anušić dolaskom na mjesto predsjednika organizacije što su građani i nagradili na lokalnim izborima prošle godine vraćajući HDZ-u odgovornost za razvoj i boljitak svih žitelja Osječko-baranjske županije.

Jandroković je prisutne upoznao s najvažnijim nacionalnim temama napominjući kako Vlada RH na čelu s Andrejom Plenkovićem sustavno radi na rješavanju prvenstveno gospodarskih izazova koji se pred njih postavljaju.

„Danas možemo reći da smo za Agrokor učinili mnogo vodeći se interesom naših ljudi i štiteći njihova radna mjesta kao i gospodarsku stabilnost cijele države. Problemi s Agrokorom nisu od jučer, no kad smo preuzeli odgovornost za vođenje Hrvatske, preuzeli smo i ovaj gorući problem. Predsjednik Vlade RH sa svojim timom razgovara i s drugim velikim kompanijama štiteći gospodarstvo naše države i interese svih radnika.“ – kazao je Jandroković.

Nezaobilazna tema sastanka bila je i ratifikacija takozvane Istanbulske konvencije. Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije iskazao je povjerenje i podršku politici Andreja Plenkovića kad je riječ o ratifikaciji konvencije.

„HDZ je najveća i najsnažnija stranka u Republici Hrvatskoj koja na demokratski način promišlja o svim temama. Svi imaju pravo iznijeti svoje stavove, što smo i danas imali priliku čuti, no nakon argumentirane rasprave, velika većina u potpunosti podržava stav stranke brinući pri tome o očuvanju jedinstva naše stranke na lokalnoj i na nacionalnoj razini.“ – rekao je predsjednik županijske organizacije Ivan Anušić.

Priopćenje za javnost, sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije
Poseban naglasak stavljen je i na problem iseljavanja iz Slavonije i Baranje te je Glavni tajnik još jednom istaknuo kako Vlada RH kroz niz mjera iz Projekta Slavonija pokazuje posebnu brigu za razvoj gospodarstva istočne Slavonije. Posljednjih nekoliko mjeseci u Osječko-baranjskoj županiji potpisani su ugovori s milijunskim iznosima koji će osigurati kvalitetnu infrastrukturu te sve druge poljoprivredne, gospodarske i turističke uvjete potrebne za razvoj županije što će za posljedicu imati sprječavanje iseljavanja mladih i stručnih kadrova.

Gordan Jandroković nakon Osječko-baranjske županija obići će i druge županijske organizacije s ciljem osnaživanja kontinuirane suradnje između lokalnih i županijskih organizacija sa središnjicom stranke te je najavio i imenovanje pomoćnika Glavnog tajnika koji će biti zaduženi za kontakt s regionalnim organizacijama.

Pročitajte još