Održana redovna izvještajna skupština Društva „Naša djeca” Jelisavac

Jučer je održana redovna izvještajna skupština DND Jelisavac u prostorijama Kulturnog centra Slovaka. Ovo društvo djeluje već od 1998. godine, a prepoznatljivo je po brojnim događanjima i igrama koje se organiziraju na otvorenom i raznim manifestacijama od kojih je prošle godine posebnu pažnju privukao maskenbal za djecu kao i veliki broj radionica, a podijelili su i poklone prvašićima iz Jelisavca te djeci koja su kretala u vrtić.

Na početku skupštine sve okupljene je pozdravila predsjednica Manuela Capek koja je podnijela izvješće o radu i realiziranim aktivnostima tijekom prošle godine, iznijela je i planove za 2024. godinu. „Danas smo održali 25. redovnu izvještajnu skupštinu Društva „Naša djeca” Jelisavac i s ponosom mogu reći da smo u protekloj godini bili izuzetno aktivni i ostvarili niz značajnih projekata za djecu našeg mjesta. Tako smo sudjelovali u organizaciji maskenbala za djecu, kao i mnogobrojnih radionica te smo dijelili poklone za djecu iz Jelisavca koja kreću u prvi razred osnovne škole i vrtić. Svakako želimo istaknuti našu aktivnu suradnju s ostalim udrugama u naselju. Sudjelovali smo na Adventu i to je praksa koju planiramo nastaviti i u ovoj godini.

Za ovu bih godinu izdvojila sanaciju dječjeg igrališta – trenutno se fokusiramo na prikupljanje sredstava za izradu novih klupa. Kao mala udruga, financijski nismo u najjačoj poziciji, ali s nadom i uz podršku lokalne zajednice, vjerujemo da ćemo uspjeti ovaj projekt realizirati i osigurati djeci Jelisavca modernije i sigurnije mjesto za igru. Osim toga, planiramo aktivno sudjelovati u proslavi 135. rođendana Jelisavca i tako se pridružiti obilježavanju ove značajne godišnjice.

Nadam se da će se i u ovoj godini nastaviti dobra suradnja s ostalim udrugama u Jelisavcu i izvan njega, te da ćemo kroz zajednički rad i uz podršku lokalnih vlasti, gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašube i Osječko – baranjske županije, osigurati djeci Jelisavca bezbrižnije djetinjstvo.” – izjavila je predsjednica Capek zahvalivši se svima koji su podržali i koji podržavaju rad DND-a Jelisavac.

Također, Ana Kanđera Legčević, predsjednica Vijeća Slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije čestitala je Društvu na kvalitetnom radu koji je prepoznat u Jelisavcu, ali i izvan njega, a čestitkama su se pridružili predsjednica Mjesnog odbora Jelisavac Ivana Ligda, Danijel Kubala, predsjednik Matice Slovačke Jelisavac kao i ostali uvaženi gosti.

Pročitajte još