Održana prva videokonferencija „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ učenicima 7. razreda OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac

Zbog proglašenja pandemije koronavirusom, skoro sve europske države otkazale su nastavu, a od 16. ožujka 2020. nastava je obustavljena u svim osnovnim i srednjim školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj. Od tada se nastava u tim odgojno – obrazovnim ustanovama održava na daljinu. Za više razrede osnovne škole i srednjoškolce provodi se online nastava. Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske prilagodio je svoje aktivnost trenutnoj situaciji.

Policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske, u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ održao je prvu videokonferenciju učenicima 7. razreda Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac. Učenici su upoznati s različitim oblicima elektroničkog nasilja, zaštitom osobnih podatka, kazneno – pravnom zaštitom djece i mladih s posebnim naglaskom na način postupanja u slučaju neprimjerenog sadržaja prilikom korištenja informacijsko – komunikacijske tehnologije.

Videokonferenecija organizirana je uz tehničku podršku razrednika Bojana Fuderera, učitelja informatike putem aplikacije cisco-webex. Videokonrefenciji je prisustvovalo dvadesetak učenika koji su pratili predavanje te postavljali pitanja i davali svoje komentare o nekim svojim iskustvima na društvenim mrežama. Ovakav način predavanja provodit će se svim zainteresiranim odgojno – obrazovnim ustanovama s područja Županije osječko – baranjske kako bi se spriječila moguća zlouporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije na štetu djece i mladih.

Ako sumnjate na nasilje na internetu ili ako uočite nezakonit sadržaj na internetu, možete prijaviti na aplikaciju Red Button koja se nalazi na poveznici: online – prijava.

Za sve informacije pogledajte OVDJE.

Pročitajte još