Održana izvještajna skupština HKD-a “Lisinski”

Članovi HKD-a „Lisinski“ Našice održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je podneseno izvješće o radu Društva u prošloj godini. Iako je većim dijelom bio zabranjen rad, Društvo je u prošloj godini uspjelo održati dva nastupa te dio probi. Pred kraj godine počelo je intenzivno pakiranje cijelog fundusa, inventara i opreme za preseljenje u nove prostore, gdje će se Društvo nalaziti dok se ne završi obnova dvorca Pejačević. Uz postojeće skupine, osnovana je i sekcija tradicijskog rukotvorstva na kojoj će se učiti stare tehnike ukrašavanja i šivanja narodnih nošnji i koja će Društvu biti od pomoći u održavanju i čuvanju velikog fundusa koji broji preko 200 kompleta narodnih nošnji i preko 60 odora.  Skupštini je nazočio i gradonačelnik Krešimir Kašuba, a po završetku skupštine, nazočni su obišli nove privremene prostore u nekadašnjoj sali „Dora”.

Novosti u radu i programu Društva

Predsjednik Miroslav Šarić istaknuo je kako je u svom sam mandatu odlučio uvesti novosti u rad i program društva. HKD „Lisinski” želi privući mlađe članove i pomladiti svoje sekcije. Također će se poraditi na većem pjevnom, plesnom i tehničkom stručnom osposobljavanju svih članova.

– U cijeloj ovo godini, evo do prije nekoliko dana, bila je kompletna zabrana rada svim KUD-ovima. Naša krovna organizacija Hrvatski sabor kulture je uspio dogovoriti s Ministarstvom da nas se izjednači sa sportskim udrugama kako bi i mi mogli održavati svoje probe jer velikom broju društava prijeti zatvaranje zbog neimanja aktivnosti. Drago mi je da svi članovi našeg društva nestrpljivo čekaju početak probi. Počinjemo s probama mješovitog pjevačkog zbora, zatim A sastavom folklorne sekcije, sekcijom tradicijskog rukotvorstva i folklorne veteranske sekcije. Rad dječje folklorne sekcije će započeti u rujnu. – izjavio je Miroslav Šarić i pritom se zahvalio Gradu Našicama, gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Mjesnom odboru Grada Našica te svim sponzorima koji su prepoznali rad Društva te im pomogli kako bi nastavili kvalitetno svoj rad.

Pročitajte još