Održana godišnja Skupština Udruge umirovljenika MUP-a Našice

 

Jučer, 23. 3. 2024. godine, je održana godišnja Skupština Udruge umirovljenika MUP-a Našice kojoj su, uz mnogobrojne članove i prijatelje, prisustvovali i gradonačelnika Grada Našice Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice grada Našice Ines Resler, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, predstavnik sindikata policije Hrvatske Stjepan Topolovec te Vanja Prošić, vijećnik Županijske skupštine Osječko – baranjske županije.

Skupština je bila i izbornog karaktera pa je tako povjerenje ponovno dobio Mato Brkić, funkciju dopredsjednika će obnašati Zvonko Hegediš, a tajnika Ivan Balentić dok su u Upravni odbor izabrani Goran Cvijetović, Damir Ćorluka, Ivan Knežević i Zlatko Štimac.

Predsjednik Brkić je naglasio kako Udruga sudjeluje u svim manifestacijama vezanim za Domovinski rat koje se obilježavaju na našičkom području. „Također, ne zaboravljamo ni naše kolege čije smo grobovi, nažalost, posjetili i osjećamo obvezu da im redovito odajemo počast. Obilježavamo njihove obljetnice te sudjelujemo u memorijalnim događanjima poput vojno – redarstvenih akcija Oluja i Bljesak te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Usprkos ograničenjima koja nam nameće dob i struktura naših članova, smatram da se uspješno nosimo s tim izazovima te da ćemo i ubuduće nastaviti s predviđenim aktivnostima.” – rekao je predsjednik Brkić zaključivši Izvješće o radu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izrazio je svoje iskrene čestitke Udruzi umirovljenika MUP-a Našice te im poželio uspjeh u daljnjem radu. Istaknuo je važnost njihovog angažmana u očuvanju uspomene na Domovinski rat te podržao njihove napore u pružanju podrške i pomoći svojim članovima. „Želim iskoristiti priliku da se zahvalim Predsjedništvu, posebno gospodinu Mati Brkiću, kao i svim članovima na njihovom predanom obilježavanju ključnih datuma za naš grad, osobito tijekom rujna i listopada. Ti su datumi od iznimne važnosti za nas, kako u kontekstu Domovinskog rata, tako i u promociji Udruge i Grada Našica. Bilo je poticajno čuti i riječi podrške predsjednika Mjesnog odbora gospodina Cerovskog, direktorice Turističke zajednice Resler te našeg županijskog vijećnika Prošića.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši da Grad cijeni njihov doprinos zajednici te će i dalje biti partner u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Foto: A. Koš

Pročitajte još