Održana godišnja Skupština Šahovskog kluba „Radnik” Velimirovac – nastavak uspješnog rada s mladima

U prostorijama društvenog doma „Stjepan Pintarić” u Velimirovcu održana je jučer, 15. ožujka 2024. godine godišnja izvještajna Skupština Šahovskog kluba „Radnik” Velimirovac na kojoj su bili prisutni gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predstavnik Športske zajednice Grada Našica i županijski zastupnik Vanja Prošić, predstavnici velimirovačkih udruga u mjestu te članovi kluba i roditelji s djecom. Skupštinu je otvorio i pozdravio sve nazočne predsjednik Kluba Goran Tomaić koji je predložio dnevni red sa sljedećim točkama:

1. Otvaranje skupštine

a) Izbor radnog predsjedništva

b) Izbor zapisničara

c) Izbor ovjerovitelja zapisnika

2. Podnošenje izvješća

a) Izvješće o radu za 2023. godinu

b) Financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora za 2023. godinu

3. Prijedlog Programa rada i Financijskog plana za 2024. godinu

4. Rasprava o prijedlozima i usvajanje istih

5. Razno

Nakon jednoglasnog usvajanja Dnevnog reda i prve točke podrobno Izvješće o radu za prošlu godinu podnio je tajnik kluba i trener Adam Tomaić. U svom je izvješću tajnik Tomaić istaknuo važne aktivnosti i postignuća kluba tijekom protekle godine. Posebno je naglasio uspjehe natjecateljskih timova na lokalnim i regionalnim turnirima te kontinuirani rad na popularizaciji šaha među mladima. Također je izdvojio važnost daljnjeg ulaganja u mlađe kategorije kako bi se potaknuo interes djece i mladeži za šah i omogućilo im se kvalitetno šahovsko obrazovanje.

Nastavak dobre suradnje Grada i velimirovačkih šahista

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je pohvalio rad Kluba u prethodnom razdoblju izrazivši vjeru da će velimirovački šahisti nastaviti s dobrim radom.

„Šahovski klub Velimirovac je klub koji ima dugu tradiciju, povijest, kvalitetan rad te zapažene rezultate što doprinosi velikoj promociji Grada Našica. Želim iskoristiti ovu priliku da im se zahvalim, a posebno predsjedniku gospodinu Goranu Tomaiću te treneru i tajniku gospodinu Adamu Tomiću. Kao što često ističem najteže je animirati djecu, a oni upravo u tome uspijevaju i ja im čestitam na tome uz najavu daljnje potpore.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Izvrstan početak godine za ŠK “Radnik”

Predsjednik Goran Tomaić zahvalio je svim prisutnima na sudjelovanju i podršci te izrazio uvjerenje da će Šahovski klub „Radnik” Velimirovac nastaviti uspješno promicati zanimanje prema šahu.

„Kao što smo istaknuli na godišnjoj Skupštini ostvarili smo vrlo dobre rezultate u proteklom razdoblju. Ukratko, presjek prošle godine pokazao je da smo imali nekoliko prvaka Slavonije i Baranje, kao i nekoliko prvaka Županije. Sudjelovali smo u kadetskim natjecanjima s našom djecom s kojom već godinama radimo. Prošle godine smo se vratili s Prvenstva Hrvatske i to s dva pehara, osvojivši dva treća mjesta. Naše djevojčice u kategoriji do 13 i do 15 godina osvojile su treće mjesto u Hrvatskoj, dok su seniori nastavili igrati u četvrtoj ligi. Tijekom godine, 80 % naših sredstava usmjereno je na rad s djecom. U 2024. godini nastavljamo s istim tempom, već smo održali pet natjecanja isključivo s djecom, a koja su ostvarila zapažene rezultate. Naši kadeti već su odigrali dosta turnira, a seniori su krenuli sa svojom četvrtom ligom te zauzimaju uvjerljivo prvo mjesto nakon dva kola. Želim se zahvaliti svima koji su nas podržali, posebno Gradu Našicama i Sportskoj zajednici Grada Našica.” – zaključio je predsjednik Tomaić pozvavši sve prisutne na domjenak. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još