Održana godišnja izvještajna Skupština ŠUD-a „Šaran” Našice

 

U DVD-u Markovac Našički jučer, 9. 3. 2024. godine, je održana godišnja izvještajna skupština ŠUD-a „Šaran“ na kojoj su, uz članove udruge, nazočili i gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Ines Resler, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, županijski zastupnik Vanja Prošić, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Našice Ivica Kozina, predsjednik Udruge starih športova „Slavonac” Našice Stjepan Konjetić te brojni prijatelji našičkih ribiča.

Na početku skupštine predsjednik Športskog udičarskog društva „Šaran” Našice Branimir Vidić obratio se nazočnima i posebno zahvalio gostima na dolasku, kao i na nesebičnoj podršci u radu i suradnji.

„Prošla godina bila je iznimno uspješna za naše društvo, a posebno ističem domaćinstvo 14. Međunarodnog kupa jadransko – podunavskih zemalja u lovu šarana i amura. Na tom događaju okupili smo ne samo ribičke entuzijaste iz naše zajednice, već smo uspjeli privući sudionike iz svih susjednih zemalja. U prosincu prošle godine stigla je iznimno važna odluka od Hrvatskog športskog ribolovnog saveza – naša krovna organizacija nam je dodijelila domaćinstvo Svjetskog prvenstva u lovu šarana i amura. Podsjećam vas da smo već jednom bili svjetski prvaci 2014. u Italiji i sada, 10 godina kasnije, imamo priliku ugostiti svjetsku ribičku elitu na našim vodama. Očekujemo između 30 i 35 zemalja, a svaka od njih će imati po dva natjecatelja u sektorima A, B i C. To znači da ćemo ugostiti negdje stotinjak natjecatelja na našim stazama. Svjesni smo ogromnog logističkog izazova koji nas očekuje. Trebat će nam čak 15 kilometara trake kako bismo označili cijelu stazu na oba jezera. Uz to, svaka zemlja će imati logističku podršku od deset do petnaest ljudi. Ovo će biti prilika da pokažemo ljepotu našeg grada, naših jezera te samog načina sportskog ribolova koji njegujemo u našem društvu.” – izjavio je predsjednik Vidić pritom se zahvalivši Gradu Našicama i gradonačelniku Kašubi, Turističkoj zajednici Grada Našice, Športskoj zajednici, Vijeću Mjesnog odbora te Hrvatskom športskom ribolovnom savezu.

Nakon usvajanja dnevnog reda koji se sastojao od 10 točaka Izvještaj o radu je podnio tajnik Igor Jagnjić, podnesen je i Financijski izvještaj Nadzornog odbora, a 6. točka je donijela Plan rada i financijski plan za 2024. godinu. Skupština je, također, donijela izmjenu Statuta zbog usklađivanja sa Zakonom o sportu, a sva su izvješća jednoglasno usvojena.

ŠUD „Šaran” svojim uspjesima stvara važnu sliku sportskog duha u Našicama

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pohvalio je rad udruge istaknuvši da članovi aktivno rade na poboljšanju kvalitete života i okoliša te im je čestitao na dobivenom Svjetskom prvenstvu u lovu šarana.

„Želim izraziti svoje veliko zadovoljstvo što smo dio Svjetskog prvenstvu u lovu na šarana. Kada govorim o organizaciji, svakako treba napomenuti da je toliko veliko natjecanje, a naša podrška u organizaciji je neupitna jer smo svjesni važnosti ovog događanja za naš grad. Godinama ističem da je naše Športsko udičarsko društvo „Šaran” svjetski prvak i organizacija Svjetskog prvenstva dodatno se uklapa u strategiju razvoja Grada Našica koju gradimo na povijesnom, kulturnom, gospodarskom i sportskom nivou. Posebno želim istaknuti da, uz naš prvoligaški klub RK Nexe, ŠUD „Šaran” svojim uspjesima stvara važnu sliku sportskog duha u našem gradu. Naši vodeni resursi, poput Lapovca i Šandora, pružaju nam priliku da razvijamo i postanemo svjetski prepoznati brend u športskom ribolovu. Hvala svim članovima ŠUD-a „Šaran” na njihovom predanom radu i trudu koji ulažu u ovo veliko događanje te vjerujem da ćemo zajedno ostvariti uspjeh koji će promicati naš grad i njegovu sportsku tradiciju na svjetskoj razini.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Hrvatska, posebice Našice, pruža iznimno povoljne uvjete za sportski ribolov

Predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever se zahvalio pozivu na Skupštinu, a rekao je i nekoliko riječi o predstojećem Svjetskom prvenstvu u šaranaškom ribolovu.

„Nakon što smo se kandidirali za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u šaranskom ribolovu, Svjetska federacija nam je službeno potvrdila odabir, a cijeli proces organizacije smo detaljno razradili kroz suradnju s gradonačelnikom Grada Našica, direktorom Ribnjačarstva i predstavnicima ŠUD-a „Šaran” Našice. Kroz Savez smo sve verificirali i s ponosom najavljujem da će Svjetsko prvenstvo biti održano u rujnu ove godine na jezerima Lapovac i Šandor. Ovo je prvi puta da se Svjetsko prvenstvo održava u Hrvatskoj u disciplini šaranaškog ribolova, a moram naglasiti da smo mi najuspješnija reprezentacija u ovoj disciplini u posljednjih petnaest do dvadeset godina s brojnim pojedinačnim i ekipnim medaljama. Vjerujem da će ovo Svjetsko prvenstvo biti iznimno dobro organizirano i da će donijeti veliko zadovoljstvo svim sudionicima. Osim što će promovirati Grad Našice i ŠUD „Šaran” ova manifestacija će također pridonijeti razvoju ribolovnog turizma što je sve važnije područje u turističkoj industriji. Naša zemlja, posebice Našice, pruža iznimno povoljne uvjete za sportski ribolov koje je privlačno ne samo domaćim ribičima već i onima iz cijelog svijeta.” – rekao je predsjednik Sever.

Pročitajte još