Održana godišnja izvještajna skupština Kinološkog društva Našice

 

Kinološko društvo Našice jučer je održalo svoju redovnu izvještajno skupštinu, a njoj su, uz brojne članove, bili prisutni i gradonačelnik Krešimir Kašuba te direktorica TZ Grada Našice Ines Resler. Na samome početku izvješće o radu za prošlu kao i izvješće za ovu godinu iznio je predsjednik Tihomir Krumerac, a jednoglasno su prihvaćena i financijska izvješća.

Specijalna izložba pasa planirana je za 25. 5. 2024.

Predsjednik Krumerac iznio je, između ostalog, i planove za tekuću godinu.

„Danas smo održali izvještajnu skupštinu za prošlu godinu na kojoj smo predstavili sve aktivnosti koje smo proveli u proteklom razdoblju. Svakako moram istaknuti značajan porast članstva. U posljednjih 7,8 godina broj članova je porastao s desetak na impresivna 32 člana što je rezultat predanog rada i zalaganja našeg društva. Osnovna djelatnost Kinološkog društva Našice je uzgoj pasa – tako smo prije deset godina imali oko 5 legla dok smo prošle godine došli do broja 27 što nas izuzetno raduje. Također, s ponosom ističemo da smo prošle godine uspješno organizirali prvu specijalnu izložbu pasa FCI grupe 3 i FCI grupe 9. Održali smo je u centru grada, okupivši pedesetak pasa iz, naravno, Hrvatske, Mađarske, Srbije te čak iz Velike Britanije. Potaknuti uspjehom ove izložbe u planu je organizacija ovogodišne i to 25. svibnja. Ova posebna noćna izložba počet će u popodnevnim satima, a naročito smo ponosni što ćemo je organizirati u suradnji s prijateljskim kinološkim klubovima iz Đakova i Slavonskog Broda. Tijekom tog vikenda, Slavonija će biti domaćin tri izložbe, a nadamo se velikom odazivu i uspjehu događanja.” – rekao je predsjednik Krumerac.

Udruga ima široki društveni značaj za Grad Našice

Po završetku skupštine svim prisutnima se obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji se zahvalio Kinološkom društvu na radu i zalaganju.

„Kinološko društvo Našice ponosno nosi dugu tradiciju i prepoznatljivost u radu od 1988. godine. Želim im uputiti iskrene čestitke na postignućima te im zahvaliti na predanom radu u promociji grada Našica i promicanju uzgoja pasa kao najboljeg čovjekovog prijatelja. Protekla godina bila je obilježena Međunarodnom izložbom pasa održana u centru Našica, a koja je privukla pažnju mnogih zemalja u okolici i ponosni smo što smo tako promovirali naš grad. Ono što je bitno za udrugu jest ne samo promicanje specifičnih pasmina i njihovih uzgoja, već i edukacija o pravilnom držanju pasa. Ovdje posebno ističem važnost zakonodavnog pristupa, s naglaskom na poticanju cijepljenja pasa i obilježavanja, što izravno doprinosi smanjenju broja lutalica. Uz to, Udruga promiče i znanstveni pristup, poput kastracija pasa koji nisu u uzgoju, a ona ima pozitivan utjecaj na njihov životni vijek te istovremeno rješava problem broja pasa lutalica.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba zaključivši kako ova udruga ima široki društveni značaj za Grad Našice.

Pročitajte još