Održana dvodnevna konferencija povodom 20. godišnjice rada udruge “Jaglac”

U srijedu i četvrtak, u Centru za posjetitelje u Orahovici, održane su konferencije povodom 20. godišnjice rada udruge “Jaglac”.


Tema prvog dana: „Društveno poduzetništvo i zapošljavanje osoba s invaliditetom”

Nakon uvodnih pozdrava Predsjednice udruge i Gradonačelnika Orahovice, mr.sc. Darija Krstić (Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek) održala je uvodno predavanje o društvenom poduzetništvu, a Ana Marinović (Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zagreb) upoznala je sudionike s Poticajima pri zapošljavanju OSI. U drugom dijelu Konferencije predstavljeni su primjeri dobre prakse: Inpromo Labin, MivaArt Belišće i EU projekt Društveno poduzetništvo udruge „Jaglac“, a potom je uslijedila rasprava sudionika.

Tema drugog dana konferencije: “Inkluzija – zajednica jednakih mogućnosti”

Nakon uvodnog filma “20 žutih godina” održana su dva predavanja dugogodišnjih suradnika Udruge: Doprinos volonterstva u razvoju zajednice jednakih mogućnosti, J. Kamenko Mayer (DKolektiv Osijek) i Suvremeni modeli podrške za OSIT u zajednici, prof.dr.sc. D. Bratković (Edukacijsko rehabilitacijski fakultet Zagreb). U drugom dijelu održana je rasprava sudionika te su doneseni zaključci i smjernice koje će Udruga objediniti i objaviti na svojoj mrežnoj stranici i poslati donatorima i drugim dionicima.

Udruga se zahvaljuje Gradu Orahovici na ustupljenom prostoru, predstavnicima medija: Radio Orahovica, Plava TV, ICV i HRT, a posebno dugogodišnjoj suradnici Ani Tomašković, te svim sudionicima.

Stric pivo

Pročitajte još