Održana 87. redovna, izvještajno – izborna Skupšina DVD-a Vukojevci

U društvenom domu u Vukojevcima, jučer je održana 87. redovna, izvještajno – izborna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci. Nakon hrvatske i vatrogasne himne održana je i minuta šutnje za sve preminule vatrogasce društva. Uslijedio je izbor radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja kao i izbor Verifikacijske komisije.

Nakon toga, predsjednik Damir Antolović je vrlo detaljno pročitao izvješće o radu društva u prethodnoj godini, kao i plan rada za 2022. godinu. Između ostalog, Antolović je naglasio kako se u 2021. godini, unatoč pandemiji, radilo sa srcem i voljom, ali sve u skladu s mogućnostima.

“U nedostatku natjecanja, zbog svima nam znanog razloga, morali smo se okrenuti drugim aktivnostima. Tako smo ove godine organizirali Čobanijadu kao i razna druženja s manjim brojem ljudi, odnosno poštujući sve propisane mjere. Naglasio bih kako smo pomogli u sanaciji šteta nastalih prošlogodišnjoj poplavom. Također sam zadovoljan i s brojem članova – tako sam spomenuo u izvješću i 9 mlađih ljudi koji su položili ispit za vatrogasca i nadam se da će ostati u našem DVD-u te nastaviti rad.” – izjavio je predsjednik Antolović.

DVD Vukojevci su svojim aktivnostim obogatili život svog mjesta

Skupštini su uz članove društva, bili prisutni i uvaženi gosti, Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica, Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našica, Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci i drugi uvaženi gosti.

Par riječi o radu društva DVD-a Vukojevci, kao i važnosti velikog broja mlađih članova rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

“Prije svega bih vam čestitao na još jednoj uspješno provedenoj skupštini na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno. Iz tog je vidljiv rad na jednoj visokoj razini u zajedništvu te odlična suradnja s Javnom vatrogasnom postrojbom. Također bih pohvalio rad DVD-a s djecom i mladima. Važno je i istaknuti kao u prošloj godini niste se bavili samo svojom temeljnom djelatnošću nego ste svoje vrijeme posvetili i radu u zajednici. Vaše Društvo je primjer kako se uz minimalna sredstva može puno toga napraviti. Napomenuo bih kako smo u ovogodišnjem proračunu povećali izdavanja za sport i vatrogastvo jer smo mišljenja da su te grane jako važne pogotovo u ovo pandemijsko vrijeme. Još ću reći kako sam bio izuzetno ponosan na vaše djelovanje tijekom prošlogodišnje poplave na našičkom području. Bili ste od izuzetne pomoći ljudima kada je to bilo najpotrebnije. Još jednom vam se zahvaljujem i želim vam svima svako dobro i uspješan rad u razdoblju koje je pred vama.” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

“Moram pohvaliti DVD Vukojevce pošto ste se dokazali nebrojeno puta svojim aktivnostima – kako vatrogasnim tako i onima koje to nisu. Time ste obogatili društveni život našeg mjesta. Iz tog razloga Mjesni odbor stoji uvijek iza vas i stajat će pa smo tako ove godine u stavku proračuna uvrstili rekonstrukciju i dogradnju društvenog i vatrogasnog doma. Tu stavku ćemo prijaviti na jedan od natječaja kada projektna dokumentacija bude gotova. Na kraju bih vam poželio sreću u budućem radu.” – izjavio je rekao je Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci.

Što manje intervencija, a što više natjecanja

Za kraj, a nakon velikog broja skupština kojima je i ove godine prisustvovao nekoliko riječi rekao je i predsjednik VZ Vlatko Gašić.

“Prije svega bih pozdravio sve prisutne i osvrnuo bih se na prošlu, 2021. covid godinu. Nažalost, nismo mogli odraditi natjecateljski dio kao što smo navikli. Naglasio bih važnost Čobanijade koju ste organizirali prošle godine, a njome ste obogatili društveni život Vukojevaca i šire okoline. Ugodno sam se iznenadio brojem posjetitelja i natjecatelja. Na poziv zapovjednika 19. srpnja ste se priključili intervenciji na području Grada Našica što je za svaku pohvalu. Drago mi je čuti riječi gradonačelnika Kašube kada lijepo govori o vatrogascima i kada ima razumijevanja za nas što je meni, kao predsjedniku Vatrogasne zajednice, za svaku pohvalu. Grad izdvaja velika sredstva za nas vatrogasce i to ne samo ona koja su zakonom obavezna izdvojite nego puno više stoga im se zahvaljujem. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti ovdje održati natjecanje naše mladeži. Želim što manje intervencija, a što više natjecanja. Još jednom vam velika hvala za sve ono što činite.”

Pročitajte još