Održana 4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica

U Gradskoj vijećnici održana je 4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj su sve točke dnevnog reda jednoglasno prihvaćene, a on se sastojao od sljedećih točaka:

  1. Usvajanje zapisnika s prethodne sjednice
  2. Izvješće o provedenim aktivnostima
  3. Ostale aktivnosti
  4. Različito

Od rujna kreću novi izbori za članove Dječjeg gradskog vijeća

Sjednici su prisustvovali Ines Resler, predsjednica Savjeta mladih Grada Našica, Darija Vlajnić, predsjednica Koordinacijskog odbora Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica te povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Kata Jurić koja je okupljene upoznala s točkama dnevnog reda kao i aktivnostima Vijeća u proteklom razdoblju. Mali vijećnici i vijećnice su sudjelovali na manifestaciji „Voće i povrće za svakoga tko hoće” u suradnji s Društvom naša djeca Našice. Cilj manifestacije bila je promocija zdrave hrane, unosa vitamina te upoznavanje pozitivnih strana voća i povrća. Zatim su 7. prosinca 2021. Vijećnici ukrasili božićnu jelku u gradskoj upravi zajedno s članovima Dječjeg foruma. 25. veljače 2022. sudjelovali su u obilježavanju dječjih maškara. Na jedan dan ključevi grada bili su u rukama dječjeg gradonačelnika Mislava Hvizdaka. Program su vodili vijećnici Karlo Malovčak i Luka Djedović.

7. travnja 2022., povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige članovi Dječjeg gradskog vijeća darivali su školske knjižnice. Humoristični romani uručeni su knjižničarkama OŠ kralja Tomislava, OŠ Dore Pejačević te OŠ Ivan Brnjik Slovak. Dječje gradsko vijeće u suradnji sa Socijalnom samoposlugom organiziralo je humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština povodom Uskrsa. Volonteri Socijalne samoposluge zahvalili su vijećnicima na angažmanu te su prikupljeno uručili korisnicima. Od rujna kreću novi izbori za članove Dječjeg gradskog vijeća.

Dječji gradonačelnik Mislav Hvizdak poručio je kako ova uloga sigurno nije bila jedna od onih koje je očekivao, ali drago mu je što je izabran. „Funkcija dječjeg gradonačelnika mi je omogućila da putem ovog saziva pomognem potrebitima kroz razne humanitarne akcije. Svakako moram spomenuti kako smo naučili dosta o politici kao i o djelovanju gradskih institucija i zahvaljujem se svim članovima i onima koji su bili uključeni u naš rad.” – rekao je Mislav sa zaključkom kako je Vijeće u ovom sazivu uspjelo ostvariti planirane ciljeve unatoč pandemiji.

Predsjednica Savjeta mladih grada Našica Ines Resler pozdravila je sve prisutne te im se obratila s nekoliko riječi istaknuvši važnost Dječjeg gradskog vijeća. „Dobili ste priliku vidjeti kako jedan grad funkcionira, odnosno koje sve institucije djeluju u Našicama. Vjerujem da svi koji ste se odlučili biti vijećnici Dječjeg gradskog vijeća nastaviti svoj angažman u udrugama i da ste stekli jedno veliko iskustvo. Također se nadam da ćete kroz koju godinu postati i članovi Savjeta mladih Grada Našica kako biste nastavili stjecati iskustva u onom najbitnijem, a to je humanitarno djelovanje u svojoj zajednici.” – izjavila je, između ostalog, Resler sa željom da i dalje mijenjaju ono što se treba i mora promijeniti.

Pročitajte još