Održana 2. sjednica Stožera civilne zaštite Općine Podgorač

Danas je u službenim prostorijama Općine održana 2. sjednica Stožera civilne zaštite Općine Podgorač sa sljedećim dnevnim redom:


  1. Donošenje Plana rada Stožera civilne zaštite za 2022. godinu.
  2. Donošenje Financijskog plana za požarnu sezonu 2022. godine.
  3. Donošenje Plana aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara u Općini Podgorač.
  4. Prijedlog Plana operativne provedbe Programa aktivnosti za 2022. godinu.
  5. Informiranje:

a) Plan pozivanja Stožera civilne zaštite,

b) Plan motrenja, čuvanja i ophodnji otvorenog prostora i građevina za razdoblje visokog i vrlo visokog indeksa opasnosti (predžetveno i žetveno razdoblje) za 2022. godinu.

  6. Razno.

Sve odluke su usvojene jednoglasno.

Općinski načelnik Goran Đanić zamolio je dr. Brankicu Petelin da izvijesti o trenutnom stanju vezanom za pandemiju koronavirusa na području Općine Podgorač te zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač Danijela Vidačića da izvijesti o učestalim požarima na području Općine.

U posljednjih mjesec dana bilo je 5 požara otvorenog prostora

Doktorica Brankica Petelin izvijestila je da danas Općina ima 3 novopozitivne osobe te da je od početka pandemije preminulo 5 osoba od COVID-19.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač Danijel Vidačić izvjestio je kako je u posljednjih mjesec dana bilo 5 požara otvorenog prostora, jedna tehnička intervencija gašenja automobila i jedan požar na stambenom objektu. Također je izjavio da vatrogasci DVD-a Podgorač imaju učestale intervencije gašenja požara otvorenog prostora zbog paljenja guščara i strništa te da nema informaciju o tome da li su pronađeni počinitelji.

Stric pivo

Pročitajte još