Održana 135. godišnja izvještajna skupština DVD-a Našice

U subotu je održana 135. godišnja skupština najstarije udruge u Gradu Našicama. Skupštinu je otvorio predsjednik Viktor Lončarić te je pozdravio sve prisutne goste. Na ovoj svečanoj skupštini prisutni su bili gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar, direktorica TZ Grada Našica Ines Resler, Županijski vatrogasni zapovjednik Osječko – baranjske županije Zoran Pakšec, predsjednik vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predsjednik vatrogasnog vijeća JVP Našice Hrvoje Žiha, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi te ostali uvaženi gosti.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva, te nakon državne i vatrogasne himne, odana je počast minutom šutnje za nedavnog preminulog počasnog predsjednika Zvonimira Ljubljanovića i sve preminule vatrogasce u Republici Hrvatskoj.

Novoizabran zapovjednik je Robert Hren

Operativno izvješće u proteklom razdoblju podnio je zapovjednik Tomislav Ivić. Skupština je jednoglasno usvojila izvješće o financijskom poslovanju te planu rada i financijskom planu za predstojeće razdoblje. Na zahtjev zapovjednika Tomislava Ivića, isti je razriješen dužnosti, te za novog zapovjednika izabran Robert Hren te njegov zamjenik Branko Kardum.

Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je pohvalio rad i brojne aktivnosti koje su realizirali našički vatrogasci obećavši im i dalje punu podršku i pomoć u svakom smislu. 

“Iznimno smo ponosni na njih i njihov rad i bilo mi je drago čestitati im na tome. Naime, njihovo djelovanje nije samo na gašenju požara i radu na poplavama nego i prijevoz pitke vode u mjesta u okolici grada Našica, gdje stanovnici nemaju vode, ali to uskoro neće biti potrebno. Članovi DVD Našice odradili su niz humanitarnih manifestacija, te volonterskih, redarskih i zaštitničkih poslova, a da ne spominjem njihov doprinos na prošlogodišnjem Adventu. Ovo je bila prilika i zahvaliti se Tomislavu Iviću na iznimnom doprinosu DVD-u i drugim udrugama i čestitati mu na odlasku na novo radno mjesto. Njegov rad je hvalevrijedan, te prepoznat kao pravi primjer volonterstva, a isto tako velik je poticaj za mlade jer volontiranjem i ovakvim angažmanom čini pravi primjer vatrogastva.” –  naglasio je gradonačelnik, te novom zapovjedniku Robertu Hrenu te njegovom zamjeniku Branku Kardumu poželio puno sreće u daljnjem radu.

Iznimno zahtjevna godina prepuna brojnih događanja

Viktor Lončarić istaknuo je kako je prošla godina bila turbulentna i zahtjevna, te su sudjelovali u brojnim projektima i događanjima tijekom cijele godine.

“Uskočili smo u prijevozu pitke vode u brdska naselja tijekom godine, te na pomoći brojim udrugama u gradu. Trenutno je najveći problem što je broj članova u opadanju zbog raznih razloga, iznimno je teško privući mlade ljude, a mi aktivno radimo na povećanju tog broja. Imamo velike prostorije, koje za održavanje zahtijevaju dosta financijskog ulaganja, a znatna sredstva moramo još uložiti u uređenje doma i tu vjerujem da će nam pomoći Grad i Županijska vatrogasna zajednica. U ovom domu namjeravamo napraviti trening centar za cijelu istočnu regiju. Posjedujemo kavez za obuku vatrogasaca koji je najsuvremeniji u cijeloj Hrvatskoj, uložili smo i osposobljavamo požarnu kuću kompletnom konstrukcijom. Međutim,  kako bi je osposobili potrebna su nam određena financijska sredstva. Sudjelujemo u poplavama, požarima i svim potrebnim akcijama. Brojni projekti su nam u planu, ali najvažniji je animirati mlade.” – rekao je Lončarić.

Povodom odlaska bivši zapovjednik Tomislav Ivić, zapovjednik srdačno se zahvalio na suradnji, a uputio je čestitke i dobre želje Robertu Hrenu novoizabranom zapovjedniku, koji se zahvalio na izboru i ukazanom povjerenju. 

“Iza sebe imam zvanje vatrogasnog časnika prve klase, profesionalac sam i kontinuirano dugo godina radim te sam aktivan član u svojoj postrojbi. Zahvaljujem se na izboru i ukazanom povjerenju, a isto tako se zahvaljujem bivšem zapovjedniku s kojim sam imao odličnu suradnju. Ja se nadam da ću svojim znanjem i vještinama doprinijeti statusu ove pozicije zapovjednika.”– rekao je Robert Hren.

Foto: TV Našice; Radio Našice

Pročitajte još