Održan 14. tradicionalni medni sajam u Našicama

Danas je u Našicama na trgu Franje Tuđmana u sklopu proslave Dana Grada Našica u organizaciji Pčelarske udruge “Pčela” Našice održan 14. “Medni sajam”. Na sajmu su predstavljeni proizvodi od pčela i na bazi meda. Sajam su posjetili brojni sugrađani, a među njima i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.


Nešto više o sajmu i Pčelarskoj udruzi Pčela rekao je predsjednik udruge Željko Špoljarić.

„Povodom proslave Dana Grada danas smo organizirali  tradicionalni 14. medni sajam. Trudimo se prezentirati rad naših pčelara koji nude med i druge proizvode na bazi meda i od pčela. Zadovoljni smo s asortimanom proizvoda naših pčelara. Svake godine je sve veća i kvalitetnija ponuda proizvoda.  Udruga uspješno djeluje i već nekoliko godina ima oko 100 članova te većina ima  ekološke proizvode.” 

Obiteljsko – poljoprivredno gospodarstvo Jelena Fišer svoje su pčelinje proizvode predstavili na maštovito  uređenom štandu koji je privukao mnoštvo posjetitelja, a posebno djece. 

„Na ovom sajmu smo predstavili svoj med – bagrem, lipu i uljanu repicu te druge proizvede od pčela poput propolisa te vitaminske bombe od peludi. Inspiracija za uređenje štanda je kreativnost i djeci približiti zdrave pčelinje proizvode ali i pčele te važnost njihova postojanja. Naposljetku sve ovo radimo iz ljubavi prema pčelama i prema prirodi.“ – kazala je Fišer.

Stric pivo

Pročitajte još