Održan i tradicionalni turnir u boćanju „Vito – Jorač” – Ekipa „Tri šešira” odnijela zlato

Tradicionalno, 15. kolovoza održan je turnir u boćanju narodnim načinom „Vito – Jorač”, posvećen Viti Flegaru, Josipu Pavlusu i svim preminulim članovima Udruge starih športova “Slavonac” Našice. Okupljene ekipe – njih 16, članove udruge „Slavonac”, obitelj preminulog Josipa kao i sve posjetitelje pozdravio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba kao i potpredsjednik Mjesnog odbora Našice Marijan Tepeš te direktorica TZ Grada Našice Ines Resler.

Gradonačelnik Kašuba naglasio je kako su Vitomir Flegar i Josip Pavlus bili ne samo strastveni sportaši, već i predani članovi Udruge starih športova „Slavonac”.

„Upravo je završen tradicionalni turnir u boćanju u organizaciji Udruge starih športova „Slavonac” koji su izuzetno aktivni tijekom cijele godine. Ovaj turnir moram svakako izdvojiti jer on evocira uspomene na naše prerano preminule prijatelje koji su svojim djelovanjem puno toga donijeli našem gradu. Tako je Vitomir Flegar od samog osnutka ove Udrugu bio njen istaknuti član dok je Josip Pavlus bio, također, član „Slavonca” te istaknuti sportski djelatnik, odnosno dugogodišnji predsjednik Sportske udruge Grada Našica.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba istaknuvši kako su ovo trenuci kada se moramo sjetiti takvih ljudi i odati im dužnu čast.

Nakon finalnih dvoboja prvo mjesto osvojila je ekipa „Tri šešira”, drugo NK „Lađanska”, a treće „Aloha” Feričanci. Najboljim momčadima pehare su uručili gradonačelnik Krešimir Kašuba i sin pokojnog Josipa Pavlusa Marko Pavlus.

Podršku turniru i ove je godine dao Mjesni odbor Grada Našica, odnosno njegov potpredsjednik Marijan Tepeš koji je izjavio da Udruga „Slavonac” svojim trudom njeguje uspomene na svoja dva istaknuta člana.

„Našička Udruga starih športova nije samo nositelj tradicije već i primjer kako se ljubav prema sportu prenosi iz generacije u generaciju, a ovaj turnir nudi priliku građanima da se podruže i povežu. Moram svakako pohvaliti veliki trud koji je uložen u ovu organizaciju te predsjednika „Slavonca” Stjepana Konjetića kao i sve članove.” – rekao je Tepeš poručivši kako će Mjesni odbor i dalje podržavati ovakve hvalevrijedne inicijative.

Prema riječima predsjednika Udruge Stjepana Konjetića kao odgovor na neizmjerljiv doprinos Flegara i Pavlusa sportskoj zajednici, članovi Udruge odlučili su organizirati memorijalni turnir koji bi okupio sve one koji dijele istu ljubav prema boćanju i sportskom duhu. „Prije svega bih se zahvalio na sjajnom odazivu kao i svojim članovima na organizaciji turnira kojeg uvijek održavamo na Veliku gospu. S turnirom smo krenuli prije 13 godina u spomen na našeg preminulog člana Vitomira Flegara, a prije 5 godina ovaj smo turnir organizirali i za Josipa Pavlusa, istaknutog sportskog djelatnik.” – rekao je predsjednik Konjetić zahvalivši se Gradu Našicama, Turističkoj zajednici i Mjesnom odboru na bezrezervnoj podršci. Treba napomenuti kako je u organizaciji Udruge starih športova “Slavonac” u nedjelju, 13. 08., održan i turnir u starim sportovima za žene na kojem se natjecalo se 12 ekipa. Prva je bila ekipa Klokočevaca, drugo mjesto osvojila je ekipa Pribiševaca, dok je treće pripalo ekipi Lađanska. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još