Održan 2. memorijalni turnir u boćanju na travi u Lađanskoj – Pobjednici turnira ekipa “Brezik”

U Lađanskoj na nogometnom travnjaku NK Lađanska jučer je, s početkom u 14 sati započeo 2. memorijalni turnir u boćanju na travi. Turnir se održao u čast poginulih hrvatskih branitelja iz mjesta Lađanske, Karla Stojakovića i Valentina Vonića kao i svih onih koji su svoje živote dali u obrani Republike Hrvatske. Organizator turnira bio je nogometni klub Lađanska uz pokroviteljstvo Grada Našica i športske zajednice Grada Našica, a na turnir se prijavilo čak 24 ekipe iz velikog broja mjesta uz Našice.

„Želja nam je što više ovakvih lijepih natjecanja da se događaju u i kod nas u selu Lađanska. Želimo pokrenuti selo, druženje jer smo primjetili da takvih događaja kod nas baš i nema. Ovo današnje natjecanje u boćanju je nešto odlično jer se okupio veliki broj udruga i klubova, pa samim time mislimo kako bi to mogla postati lijepa tradicija. Naravno, u tome nam pomaže i Grad Našice i ovom prilikom bih se zahvalio gradonačelniku Grada Našica Krešimiru Kašubi kao i predsjedniku športske zajednice Nikoli Antoloviću koji su i danas ovdje s nama. U selu uz NK Lađanska postoji i udruga žena Lađanska i to su dvije udruge koje vrlo usko surađuju na svim događajima pa tako i ovom.” – rekao je Mišo Sržnjak predsjednik MO Lađanska.

Turnir je bacanjem balote otvorio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je naglasio važnost ovakvih okupljanja i druženja.

„Prije mjesec dana započeli smo s obilježavanjem 30. obljetnice oslobođenja Grada Našica od tzv. JNA te ustroja 132. brigade HV-a i ovo druženje i natjecanje je samo nastavak toga. Uz ostale događaje kojih je ovih dana stvarno puno, jučerašnjeg velikog koncerta u Našicama, danas se nalazimo u Lađanskoj. Cilj nam je kako govoriti i promicati istinu o Domovinskom ratu, ali tako i djelovanje u miru kada je vrlo važno druženje članova svih naših udruga i klubova kojih na našičkom području stvarno ima jako puno.” – rekao je, između ostalog gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Nakon cjelodnevnog druženja i natjecanja prvo mjesto osvojila je ekipa „Brezik” kojoj ovim putem čestitamo.

Pročitajte još