Odigrana prva prijateljska utakmica – RK Nexe vs Gorenje Velenje 25:23 (12:13)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENakon dugo vremena, ponajviše zbog krize uzrokovane koronavirusom Gromovi nisu odigrali niti jednu utakmicu već nekoliko mjeseci. Upravo zbog toga, čim se ukazala prilika, dogovoren je susret s RK Gorenje Velenje iz Slovenije, a utakmica se odigrala u Samoboru. Iako se samo radilo o prijateljskoj utakmici, dečki su dali sve od sebe što se odrazilo i na konačan rezultat, koji je na koncu iznosio 25:23 za Našičane. Sama utakmica je odigrana pod teškim vremenskim uvjetima, ali Gromovi nisu posustali i pokazali su u završnici da su fizički spremniji od protivnika. Ovo je bila i prilika treneru Hrvoju Horvatu da provjeri sve igrače koji su mu bili na raspolaganju, a to će se nastaviti u narednim pripremnim utakmicama. Nakon zaslužene pobjede razmijenili smo nekoliko riječi s trenerom Horvatom te novim Gromom Mateom Rodinom.

Konačno smo probili led neigranja utakmica s ovom prijateljskom protiv odlične slovenske ekipe Gorenje Velenje i mislim da će sada svima biti lakše u narednim utakmicama. Ovo je prva u nizu utakmica tako da neke stvari možemo “baciti u vodu”, da tako kažem i bit će vremena za analizu. Inzistirali smo na 5+1 obrani koja je na trenutke bila jako dobra, a na njoj ćemo nastaviti raditi u danima koji dolaze. Nažalost, vremena su takva da navijači ne mogu doći na utakmice što je jedan veliki hendikep za sportaše, ali bitno je da se igra i to će dati jednu određenu dozu optimizma svim onima koji se bave sportom.” – izjavio je trener Hrvoje Horvat.

Danas smo odigrali prvi dvoboj nakon tri tjedna priprema i bila je to jedna teška utakmica zbog izuzetno visoke temperature i vlage, ali smo na kraju pobijedili. Kroz ove pripremne utakmice se uigravamo i rezultat nije toliko važan. Moram ponoviti da je ovo jedna teška situacija pošto zbog pandemije koronavirusa moramo igrati bez publike, a svi znamo da najviše igramo radi njih. U Našicama sam već nekoliko tjedana, ali imam osjećaj da sam odigrao sezonu, ekipa me je vrhunski primila.” – rekao je Mateo Rodin.

 

Pročitajte još