Odana počast prvom poginulom branitelju s našičkog područja, Zdravku Hermanu

Danas je izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom, pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuelom Pintarić i zamjenikom predsjednika Povjerenstva za branitelje Miroslavom Ranogajcem položilo vijenac i zapalilo svijeće na grobu pokojnog Zdravka Hermana. Svake se godine, na dan njegove pogiblje, odaje počast prvom poginulom Našičaninu u Domovinskom ratu.

Poginuli Zdravko Herman posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana

„Obilježavamo danas 31. godišnjicu smrti našeg Našičanina, prvog poginulog s ovih područja u Domovinskom ratu, Zdravka Hermana koji je bio pripadnih 3. Gardijske brigade. On je, nažalost, poginuo u Baranji, u Bilju na današnji datum 25. kolovoza. Ovo je trenutak kada trebamo odati dužnu počast našem Zdravku koji je dao ono što je najvrijednije imao, svoj vlastiti život. Moramo biti svjesni da su Našice i Republika Hrvatska stvoreni da budu slobodni, demokratski i prekrasni upravo na temeljima žrtve naših branitelja.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Poginuli Zdravko Herman posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, a njegovo ime danas nosi i jedna ulica u našem gradu.

Pročitajte još