Ukrala bankovnu karticu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo Računalna prijevara. Tijekom lipnja ove godine, u Osijeku, 45-godišnjakinja je ukrala bankovnu karticu vlasništvo 52-godišnjeg hrvatskog državljanina te je u više navrata na bankomatima podignula novčane iznose. Vlasniku bankovne kartice počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 4000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Zapalilo se potkrovlje kuće

Jučer, 18. kolovoza, u Belišću, uslijed opterećenja strujnog kabla došlo je do iskrenja u potkrovlju kuće te je opožareno oko 4 metra kvadratnih greda i stropa. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće. Vlasniku, 57-godišnjem hrvatskom državljaninu, nastala je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće su dvije osobe lako tjelesno ozljeđene, a u 4 prometne nesreće je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, a na području Belog Manastira dvije prometne nesreće.

Jučer, 18. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su u 10,20 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Briješća. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 20,20 sati, u Donjem Miholjcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 34-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozač je upravljao neregistriranim motociklom i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te je odbio alkotestiranje. Do donošenja odluke o prekršaju, 34-godišnjaku je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još