Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanas je na gradskom trgu u Našicama provođenjem javnozdravstvenih aktivnosti obilježen Međunarodni dan sestrinstva.

U organizaciji Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara Našice i Opće županijske bolnice Našice održano je nekoliko zdravstvenih radionica, a zainteresiranim sugrađanima mjerena je razina šećera u krvi i krvi tlak. Proslavu su svojim glazbenim nastupom uveličali glazbeni zbor Osnovne škole „Kralja Tomislava”.

O proslavi dana sestrinstva Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće Županijske bolnice Našice Zvjezdana Gvozdanović između ostalog je izjavila.

Danas je na gradskom trgu u Našicama provođenjem javnozdravstvenih aktivnosti obilježen Međunarodni dan sestrinstva.

„Danas proslavljamo Međunarodni dan sestrinstva u organizaciji podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara Našice i Opće županijske bolnice Našice. Priredili smo niz radionica za naše sugrađane od radionice zdrave prehrane, radionice tjelesne aktivnosti pod motom tjelesnom aktivnošću do zdravog života, pokazivanje metode i vrste gipsanja kako bi prikazali naš sestrinski poziv učenicima Osnovne škole Dore Pejačević i Osnovne škole Kralja Tomislava. Također mjerimo razinu šećera u krvi i krvi tlak svim zainteresiranima sugrađanima.

U našoj ustanovi imamo 192 medicinske sestre od toga 35 prvostupnice sestrinstva i 4 magistre sestrinstva. Posebno se zahvaljujem svim sestrama kao timu bez kojih ne bi uspjeli održati sve te akcije i našem ravnatelju i gradonačelniku na potpori.”

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić o radu medicinskih sestara i tehničara je izjavio.

„Lijepo je vidjeti ponovno djelatnike i djelatnice bolnice u našem gradu na našem središnjem trgu. Povod je danas obilježavanje međunarodnog dana sestrinstva. Kao ravnatelj mogu dati samo pohvale na sve ono što medicinske sestre i tehničari rade u našoj ustanovi, čestitati im njihov dan, zahvaliti se na suradnji, velikom radu i trudu koje ulažu svakodnevno. Također i na velikim rezultatima u smislu edukacije, stručnog usavršavanja i u smislu jednog aktivnog pristupa na osnovu čega se radi jedna daljnja promocija djelovanja našičke bolnice. Naše medicinske sestre i tehničari kroz cijelu godinu nizom svojih predavanja, kongresima i simpozijima, stručnim sastancima diljem zemlje promoviraju našičku bolnicu i podižu kvalitetu zdravstvene usluge.”

Danas je na gradskom trgu u Našicama provođenjem javnozdravstvenih aktivnosti obilježen Međunarodni dan sestrinstva.

Na obilježavanje danas sestrinstva bio je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je između ostalog izjavio.

„Čestitam dan sestrinstva svim sestrama koje rade u našoj bolnici i domu zdravlja. Zahvaljujem im na predanom radu u proteklom razdoblju. Puno toga ovisi o njima, a pacijenti posebno cijene ovaj dio posla koje one rade. Ovo je još jedna u nizu akcija koje kontinuirano radi tim medicinskih sestara i to je značajno da se podigne percepcija o važnosti njihovog djelovanja i da se privuku ljudi u ovo zanimanje, a pogotovo mladi. U ime grada pohvaljujem njihov rad i želim im puno uspjeha u daljnjem radu.”

[aigpl-gallery id=”20345″]

Pročitajte još

Učitavanje...