Obilježavanje Hrvatskog dana liječnika u Općoj bolnici Našice

bolnica1
 
bolnica1
Danas se obilježava “Hrvatski dan liječnika”, koji se službeno slavi 26.veljače, ali s obzirom da se radilo o nedjelji, obilježavamo ga danas. Poslana je čestitka svim liječnicima,a održava se i redovita sjednica stručnog vijeća na kojoj će se prigodno obilježiti i ovaj važan dan. Naime, 26.veljače 1874.  osnovan je Hrvatski liječnički zbor i taj dan se prigodno obilježava diljem naše domovine. U sustavu hrvatskog zdravstva danas djeluje oko 12 500 liječnika, a vrijedno je spomenuti da je udio žena oko 60 posto. Nažalost treba spomenuti da je zabilježen značajan odlazak liječnika, a do sada je iz domovine otišlo oko 520 liječnika i to zbog boljih uvjeta rada, statusa, sigurnosti, ali i izdašnijih finacijskih uvjeta.
U našičkoj bolnici se poduzima sve da se stvore kvalitetniji preduvjeti u smislu ulaganja u mlade kadrove, najmoderniju opremu i prostore, ali i da se osiguraju svi drugi preduvjeti za dolazak i ostanak deficitarnih kadrova, a tu mislimo i na riješavanja stambenog pitanja, ali i najavljene mogućnosti napredovanja u znanstvenim i predavačkim područjima.
Svim liječnicima u Općoj bolnici Našice, ali ostalim liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti” Hrvatski dan liječnika” čestita dr. Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće bolnice Našice.

Pročitajte još